Norge billigst på julecharter

Svenskene har lenge vært billigste utgangspunkt for charterreisende. Ifølge vår pristest er situasjonen nå snudd på hodet, og vi finner de billigste reisene fra Norge.

Julecharter er billigst fra Norge.
Illustrasjonsfoto: Sverre Lønseth Foto: Sverre Lønseth
Julecharter er billigst fra Norge.
Illustrasjonsfoto: Sverre Lønseth Foto: Sverre Lønseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket charterprisene til Syden i juleferien, og finner store prisforskjeller – de fleste i norsk favør. I våre priseksempler kan en familie på fire få toukersturen inntil 10.000 kroner billigere fra Norge, enn hva tilsvarende reise koster fra Sverige med utgangspunkt i dagens kronekurs.

Skroll ned for mer.Vi har sjekket til sammen 36 priser på julecharter til sydligere breddegrader; 18 priser for familien på fire og like mange priser for et par uten barn. Avreisestedene vi har sammenliknet er Oslo og Göteborg. To voksne kan få reisen drøye 5.000 kroner billigere fra Norge enn fra Sverige, og barnefamilien får reisen inntil 10.000 kroner rimeligere fra Gardermoen enn fra Landvetter.

I vår prissammenlikning er norske charterpriser lavere enn tilsvarende svenske i 31 av 36 tilfeller. Dette er hyggelig for norske charterselskaper og norske reisende, men det har ikke alltid vært slik.

- Det skyldes flere faktorer. For det første har den svenske kronen styrket seg litt; for ett år siden hadde vi en kursdifferanse på rundt 20 prosent, nå ligger den på rundt åtte til ni prosent. For det andre har det svenske markedet blitt vanskeligere i det siste, noe som gir seg utslag i prisnivået i Sverige. For det tredje, og her snakker jeg bare for Ving sin del, har vi gjennomført en vesentlig kostnadsreduksjon her hjemme, vi har bedret innkjøpet og dermed kunnet senke det generelle prisnivået. Og det er summen av alle disse faktorene som gjør at bildet har endret seg slik det har gjort, sier Christian F. Grønli, administrerende direktør i Ving Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer