Norge nest best

... ifølge britiske turister. De store avisene Observer og The Guardian har latt sine lesere kåre det beste på reisefronten. Mer enn 15.000 briter har latt dommen falle: Skandinavia og Norge er blant favorittene.

Publisert
Sist oppdatert

De britiske storavisenes lesere har sagt sitt om reiser og reisemål, og Skandinavia er definitivt en vinner blant de britiske turistene. Her kan du la deg inspirere av rangeringene.

Norge like bak Finland

Skandinaviske land gjør det godt, og blant reisemål i Europa har Norge klatret fra fjerde til andreplass. Finland går av med førsteplassering i år som i fjor. Bak følger Island og Sverige, før Sveits bryter den nordiske dominansen.

Hvilke europeiske land frister britiske reisende mest? Her er hele oversikten.

Blant verdens byer lokker Sydney før en annen australsk by, Melbourne. Oslo er ikke med blant de 30 rangerte, men det er både Helsinki (19. plass) København (20. plass), Stockholm (23. plass) og Reykjavik (29. plass).

Se britenes favorittbyer over hele verden.

Langdistanse dominerer også på beste land utenfor Europa. Helt til New Zealand drar britene om de skal velge fra denne rangeringen. Nepal og Costa Rica følger etter, før Australia kommer på fjerdeplass.

Her er favorittlandene for langreisende.

Edinburgh best i Storbritannia

Frister en reise til Storbritannia, kan du kanskje legge opp ruten etter hva britene selv mener er det beste de har å by på. Det er nord som dominerer rangeringen, med Edinburgh på topp, fulgt av Durham og Newcastle. Dublin er også med på fjerdeplass, selv om byen ikke ligger i Storbritannia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer