Norge på langs - uten trening

Er det mulig å sykle 180 mil på 25 dager, uten å ha trent? Det har DinSides teknologiredaktør tenkt å finne ut.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gangen DinSide-veteran Bjørn Eirik Loftås gjør seg klar for mange mil på sykkelsetet. En augustdag i 2002 bestemte han seg for å sykle distansen Hønefoss - Bergen.

Et par dager senere, og helt uten sykkeltrening, satt han på sykkelen. Og til tross for at de fysiske forutsetningene ikke akkurat var på topp, syntes han den rundt 40 mil lange turen forløp relativt greit.

- Å sykle langt handler i stor grad om motivasjon og viljestyrke. Jeg var dessuten heldig og fikk godvær under hele turen, så utfordringen ble egentlig mindre enn jeg hadde sett for meg på forhånd, sier Loftås til DinSide Helse.

I videoen under forteller han litt mer om forberedelsene og hvordan det hele kom i stand:

4 1/2 ganger så langt

Viljestyrken blir nok satt på kraftige prøver når Loftås straks legger ut på langtur igjen, denne gangen neppe med godvær-garanti. Bergen er nemlig byttet ut med Tromsø, og distansen er mer enn firedoblet. Men det viktigste målet er i følge 36-åringen turen i seg selv.

- Vel så mye som å sykle 180 mil og teste sine egne grenser dreier dette seg om å bryte opp fra åtte-til-fire-tilværelsen og gjøre noe helt annet for en periode, sier Loftås, som ønsker å gjøre ting litt annerledes nå enn forrige gang han la ut på langtur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer