Norge rundt på lavbudsjett

Teater, duggfrisk øl, strandlinje og billig overnatting. På kulturbåten MS Innvik, innerst i Bjørvika i Oslofjorden, bor du for 350 kroner natten i en av båtens kahytter.

Publisert
Sist oppdatert

Fast forankret til Langkaia i Bjørvika ligger Oslos flytende teater, kulturhus og Bed & Breakfast, MS Innvik. Her er hvite, blankskurte soldekk med friske blomster i vaser på kafebordene. En seilskute seiler forbi, mellom teaterbåten og den hektiske utbyggingen av Operaen lenger inn i fjorden.

For mange er MS Innvik en liten hemmelighet der man kan spise jordbær, drikke øl, gå på konserter, se teaterforestillinger og krype inn i sin billige lugar for natten. En perle for backpackere og turister som ønsker å bruke pengene sine på annet enn dyre hotellrom.

Det var med Nordic Black Theatre, som flyttet fra Parkteateret på Grünerløkka til MS Innvik for to år siden, at båten fikk fast anker i Oslo. Siden har teatergruppa hatt forestillinger og holdt teaterkurs rettet mot scenekunstnere og ungdom med bakgrunn fra den tredje verden på båten.

- Vi har mange teaterforestillinger her, nå har vi nettopp hatt en grønsjtangoversjon av Shakespeare, ler Tone Holmen, sjef for kafeen og båtens Bed & Breakfast. Sammen med kunstnerisk leder Cliff Moustache, daglig leder Jarl Solberg og hans kone Anne Beate Hovind driver Holmen MS Innvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.