- Norge sakker akterut

Disse norske stedene kan være aktuelle for turistskatt.

MÅ BETALE: Geiranger i Møre og Romsdal er blant stedene som kan få turistskatt i sommersesongen. Foto: Odd Roar Lange
MÅ BETALE: Geiranger i Møre og Romsdal er blant stedene som kan få turistskatt i sommersesongen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge kan få turistskatt fra neste år. Og om kort tid blir det klart hvilke deler av landet hvor du må ut med ekstra penger for å få besøke.

Mange andre land har innført turistskatt allerede. På det meste må du ut med flere tusen kroner i ekstra skatt for turistopplevelsene.

- Dersom politikerne kaster seg rundt vil vi kunne ha en norsk turistskatt fra 1. januar neste år, sier leder for regjeringens Reisemålsutvalg, Trine Skei Grande, til DinSide.

Mer om Reisemålsutvalget og turistskatt på hjemmebane litt seinere.

Demper trykket

Turistskatt, også omtalt som fellesgodefinansiering, har vært ønsket av en rekke av de mest populære turistdestinasjonene her i landet i lang tid. Dette for å kunne betale drift av toalett og søppelanlegg, opparbeidelser av parkeringsplasser, stier, utsiktspunkt og grillplasser for å nevne noe.

Målet er å dempe turisttrykket og å redusere turistavtrykket.

NHO Reiseliv har vært kritisk til innføring av turistskatt, mens over halvparten av utenlandske turister i Norge sier ja til å betale en slik særskatt.

Og Regjeringen ønsker å legge inn et forslag om turistskatt i statsbudsjettet for neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer