Norge vinner på klimaforandringene

Norge er blant landene som vil vinne på klimaforandringene, ifølge en fersk studie fra Deutsche Bank.

Publisert
Sist oppdatert

Norge og Nord-Europa er de store vinnerne i klimakrisen, ifølge en fersk rapport fra Deutsche Bank. Sommersesongen i Nord-Europa vil bli lengre som et resultat av økte temperaturer, og ifølge den tyske studien vil Skandinavia endog kunne ta markedsandeler fra Alpene når det gjelder skiturisme - da snøsikkerheten er bedre lengst mot nord enn i Alpene.

TEST DEG SELV om norsk natur

Turiststrømmen vokser uansett ...

De regionale og sesongbetonte turiststrømmene vil forskyve seg etterhvert som klimaforandringene setter seg, og her er det både vinnere og tapere. Studien konkluderer med at klimaforandringene for de fleste medfører risiko heller enn muligheter. Det er imidlertid ubestridt at turistindustrien er en vekstbransje, på tross av utfordringene med klimaforandringene. Det har bransjen vist etter siste års mange katastrofer som eksempelvis terroranslag på Bali, i Marokko eller Egypt - eller SARS-utbrudd eller kriger. På tross av disse katastrofene, har turistbransjen økt med gjennomsnittlig 4 prosent siden år 2000.

Nord-Europa vinnerne

Ifølge studier er det altså Nord-Europa som er blant de heldige vinnerne etter klimaforandringene. Sommersesongen blir som tidligere nevnt lenger, og ifølge studien vil ikke vinterturismen lide under økte temperaturer, da Skandinavia er mer snøsikkert enn Aplene - på de rette høydene, vel å merke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer