Norges beste steder å spise og sove

Se fem av perlene ekspertene har valgt ut.

Hotel Union Øye er et ærverdig hotell med mye atmosfære. Foto: CH/Innovasjon Norge
Hotel Union Øye er et ærverdig hotell med mye atmosfære. Foto: CH/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor skal du dra hvis du ønsker deg en spesiell matopplevelse og en god natts søvn? En ny bok hjelper deg å velge.

"50 Beste spise- og overnattingssteder i Skandinavia" presenterer deg for spesielle spisesteder i Norge, Sverige og Danmark.

Skandinavia er full av flotte hotell, herregårder, kroer og gårder som er opptatte av å gi gjestene en unik opplevelse. Det kan ikke ha vært så lett å skulle plukke ut 50 av dem. Stedene som presenteres i boken er valgt ut på bakgrunn av mat, atmosfære og innredning, beliggenhet og totalopplevelse. Det er Helge Baardseth, reiseskribent og tidligere redaktør av reisemagasinet Vagabond, Espen Grønli, fotograf med interiørbilder som spesialfelt, Ole Peder Juve, designer, og Hans Petter Smeby, arkitekt og redaktør for bladet Nytt Rom, som har plukket ut perlene.

Blant de norske spisestedene som nevnes finner vi blant annet Kviknes Hotel, Sogndalstrand Kulturhotell, Kongsvold Fjellstue og Stokkøya Sjøsenter.

Se beskrivelse av fem andre utvalgte norske spisesteder lenger ned i artikkelen.

Boken nevner også danske spisesteder som Brøndums Hotel, Luneborg Kro, Hjorths Hotel, og svenske spisesteder som Borregården Bed & Breakfast, Karlaby Kro og Vitemölla Badhotel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer