Norges beste veikroer

Sunne spisesteder anbefalt av yrkessjåførene selv.

Marché i Lier er en av veikroene som får toppkarakter av sjåførene. Foto: Marché
Marché i Lier er en av veikroene som får toppkarakter av sjåførene. Foto: Marché Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du feriere i Norge i sommer? Og kjøre langt i bil? Da ser du sikkert for deg at det i hvert fall blir to-tre måltider på veikroer som du helst kunne vært foruten.

Det er ingen myte at veikromaten generelt er ganske gørr. Men, det finnes veikroer som serverer sunnere og bedre mat. Og DHLs sjåfører har gjort jobben med å plukke ut de beste.

Testet nesten 80 veikroer

Sjåførene i DHL Express har testet nærmere 80 veikroer for å kunne presentere de beste i DHL-guiden, DHLs variant av michelinguiden, dog med lavere terskel og mindre fokus på gournet. Fokuset har vært på veikroene langs de største trafikkårene i landet, dvs. E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge.

Sjåførene har fått hjelp av ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo. Ifølge en pressemelding fra NTB Info, har fokuset deres vært smak, kvalitet og sunnhet. De har også sett på hvordan maten tilbredes, og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Er det olje eller smør som er brukt i stekingen? Går det an å velge bort pommes frites til fordel for kokte poteter? I tillegg har testerne vurdert barnemenyer og veikroenes fasiliteter ellers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer