Norges beste veikroer

Sunne spisesteder anbefalt av yrkessjåførene selv.

Marché i Lier er en av veikroene som får toppkarakter av sjåførene. Foto: Marché
Marché i Lier er en av veikroene som får toppkarakter av sjåførene. Foto: Marché Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du feriere i Norge i sommer? Og kjøre langt i bil? Da ser du sikkert for deg at det i hvert fall blir to-tre måltider på veikroer som du helst kunne vært foruten.

Det er ingen myte at veikromaten generelt er ganske gørr. Men, det finnes veikroer som serverer sunnere og bedre mat. Og DHLs sjåfører har gjort jobben med å plukke ut de beste.

Testet nesten 80 veikroer

Sjåførene i DHL Express har testet nærmere 80 veikroer for å kunne presentere de beste i DHL-guiden, DHLs variant av michelinguiden, dog med lavere terskel og mindre fokus på gournet. Fokuset har vært på veikroene langs de største trafikkårene i landet, dvs. E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge.

For helsas skyld burde veikroene servere mindre av dette... Foto: Colourbox
For helsas skyld burde veikroene servere mindre av dette... Foto: Colourbox Vis mer


Sjåførene har fått hjelp av ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo. Ifølge en pressemelding fra NTB Info, har fokuset deres vært smak, kvalitet og sunnhet. De har også sett på hvordan maten tilbredes, og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Er det olje eller smør som er brukt i stekingen? Går det an å velge bort pommes frites til fordel for kokte poteter? I tillegg har testerne vurdert barnemenyer og veikroenes fasiliteter ellers.

- Våre sjåfører lever nærmest på landeveien og forskning viser at usunn mat kan gjøre sjåfører uopplagte, og dermed utgjør de en direkte trafikkrisiko. Dette gir oss en ekstra motivasjon til å bidra til flere sunne veikroer, sier Gurli H Ulverud, kommunikajsonsdirektør i DHL Express.

- Standarden på norske veikroer er variabel, og dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt og sunne alternativer. Vi kommer tilbake og tester neste år, avslutter Ulverud.

Her er DHL-guidens favoritter:

Veikroene er rangert fra en til tre stjerner. Her nevner vi veikroene som har fått dull pott, altså tre stjerner.

- By the Way Kløfta (på ruten Oslo-Trondheim)
- Marché Storebaug Vest (på ruten Oslo-Svinesund)
- Sofias Café og Bar (på ruten Oslo-Hardanger-Bergen)
- Nye Spydeberg Pizza Li Qua (på ruten Oslo Ørje)
- Marché Bistro Lier (på ruten Oslo-Kristiansand-Stavanger)
- Furulund Kro i Stokke (på ruten Oslo-Kristiansand-Stavanger)

Se alle veikroene med stjerner hos DHL-guiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer