Nyheter på Nasjonale turistveger

Norges fineste bilturer

Nye bilopplevelser i Norge skaper både forargelse og begeistring.

UTSKJELT UTSIKT: Landskapskunsten Columna Transatlantica ligger i havgapet ved Atlanterhavsvegen. Ikke alle er like begeistret for millionprosjektet. Foto: Tonje Tjernet
UTSKJELT UTSIKT: Landskapskunsten Columna Transatlantica ligger i havgapet ved Atlanterhavsvegen. Ikke alle er like begeistret for millionprosjektet. Foto: Tonje Tjernet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leter du etter de fineste bilturene i Norge? Da er det grunn til å glede seg. For i løpet av året fullfører Statens vegvesen elleve nye arkitekturtiltak langs det som er kjent som landets 18 Nasjonale turistveger.

Dermed er det klart for enda flere nye og spektakulære opplevelser langs noen av landets vakreste bilveier.

Kritikken mot turistveiene

Men det er slett ikke alle som er like begeistret for at staten har brukt milliarder på den unike prosjektene.

Den totale satsingen omregnet til prisnivå 2022 er 5,1 milliarder kroner fordelt på 4,6 milliarder fra staten og 0,5 milliarder fra andre aktører som fylkeskommuner og kommuner.

- De negative ytringer som forekommer her hjemme går mest på arkitektur, kunst og kostnader. At arkitekturen ikke skulle passe inn, at kunsten ikke er til å begripe eller at et toalettbygg er for dyrt.

Engasjert kritikk som er viktig og verdifull. Likegyldighet hadde vært det verste, sier pressekontakt Per Ritzler, som mener at kritikerne ellers gjerne ser forbi det faktum at man til en tilsvarende pris som for et operabygg i Oslo sprer turistveikultur og opplevelser til glede og nytte for Distrikts-Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer