Norges fineste toaletter?

Nasjonale turistveger har fått noen helt spesielle attraksjoner.

Et av Norges mest spesielle toalettbygg ligger på Hereiane rasteplass ved Hardangerfjorden. Stein og glass og kraftige farger i fokus. Dette finnes på nasjonal turistveg Hardanger, fylkesveg 550 i Jondal. Arkitekt: Asplan Viak - Knut Hellås / 3 RW - Susanne Pushberger Foto: Hege Lysholm/Statens vegvesen
Et av Norges mest spesielle toalettbygg ligger på Hereiane rasteplass ved Hardangerfjorden. Stein og glass og kraftige farger i fokus. Dette finnes på nasjonal turistveg Hardanger, fylkesveg 550 i Jondal. Arkitekt: Asplan Viak - Knut Hellås / 3 RW - Susanne Pushberger Foto: Hege Lysholm/Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bør ikke bare være asfalt som trekker. Langs storsatsningen Nasjonale turistveger kan du nyte langt mer enn en håndfull unik arkitektur og arkitektoniske løsninger. Fra utsiktspunkt, spiseplass og hvilesteder, til avtreder. Ja, nettopp - toaletter.

Og borte er plankebua med utedo-preg, en av årsakene til at vi heller velger å tre av på nærmeste bensinstasjon fremfor offentlige rasteplasser. Langs turistvegene finnes et større antall toaletter som nesten er verdt en stopp i seg selv.

Arkitekt-do

Merk for eksempel det steintøffe toalettanlegget ved Hereiane rasteplass ved Hardangerfjorden og den moderne vrien på laftebu ved Flydalsjuvet utsiktsplass på turistvegen Geiranger-Trollstigen. Disse og noen til ser du på bildene nedenfor.

Skal være skiltet innen sommeren 2012

Turistvegene er en samling av 18 utvalgte strekninger fra nord til sør i landet. Strekningene er plukket ut på grunn av at de gir spesielle kjøreopplevelser i fjell, langs fjord eller kyst. Men det er ikke bare naturen som står i fokus. Langs rutene er rasteplasser og utsiktspunkter kraftig opprustet, og her står nå spennende arkitektur klar til å forsterke gode opplevelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer