Norgesferie:

Norges fineste utsikt?

På tre minutter.

På kanten: Tør du sette deg helt ut på kanten av Aurstupet. Det er flere hundre meter rett ned under deg. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
På kanten: Tør du sette deg helt ut på kanten av Aurstupet. Det er flere hundre meter rett ned under deg. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Møre og Romsdal har både Trollstigen og Trollveggen. Men visste du at fylket på Nordvestlandet også hadde en egen fjellformasjon som er en miniutgave av Trolltunga?

Først til den store

Og det handler om utsiktspunktet ved den gamle anleggsvegen Eikesdalsvegen, også kalt Aursjøvegen i den aller østligste delen av Molde kommune.

Men, først litt om den store Trolltunga. Som er et fjellutspring på 1180 moh, rundt 700 meter over Ringedalsvatnet, i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune i Vestland fylke.

Denne fjellformasjonen er blitt en av landets svært populære turistattraksjoner og er mye omtalt i forbindelse med overturisme og turister som drar til fjells i alt for dårlig utstyr.

Den Norske Turistforening karakteriserer den 10 km lange turen (hver vei) som svært krevende.

Magisk utsikt i vente

Men du kan altså få en fabelaktig utsikt som krever kun en tre minutters fottur fra (den den svært lille) parkeringsplassen. Aurstaupet/Aurstupet er navnet på fjellformasjonen «Lille Trolltunga» som ligger ved den gamle anleggsvegen Eikesdalsvegen, nå Aursjøvegen på grensa mellom Romsdal og Nordmøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer