Norges første Starbucks til OSL

Åpner i begynnelsen av 2012.

Det er ankomsthallen på Oslo Lufthavn som får Norges første Starbucks. Den kommer i begynnelsen av 2012. Foto: Colourbox
Det er ankomsthallen på Oslo Lufthavn som får Norges første Starbucks. Den kommer i begynnelsen av 2012. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første Starbucks-filialen åpner på Oslo Lufthavn (OSL) i begynnelsen av 2012, melder NTB i en pressemelding.

Mange kaffetørste nordmenn har lengtet etter denne beskjeden, og torsdag 16. juni kunngjorde endelig kaffeaktøren at de kommer til Norge.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby kunder i Norge den unike Starbucks-opplevelsen. Norge har verdens høyeste forbruk av kaffe per innbygger, og det representerer en stor mulighet for Starbucks. Vi gleder oss til å møte de nye kundene våre og bli en del av det lokale markedet, sier Rich Nelsen, adm. dir. for Starbucks Europa, Midtøsten og Afrika, til nyhetsbyrået.

Over 200 kvadratmeter

Det er ankomsthallen på Gardermoen som får den første kaffebaren, som vil bli over 200 kvadratmeter stor.

– Den vil ligge rett under den første rulletrappen, slik at den er synlig for alle som skal ut og reise, og alle som går mot toget. Det er en veldig gunstig plassering, sier Jo Kobro, informasjonssjef på Oslo Lufthavn, til DinSide.

OSL har jobbet med å få Starbucks siden juletider.

– Vi er veldig glade og stolte over med å være det første Starbucksstedet i Norge, forteller Kobro fornøyd.

Sikre på Starbucks-suksess

I 2008 inngikk Starbucks og SSP (The Food Travel Experts) et partnerskap, og siden den gang har de åpnet 29 filialer i Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland, Sveits og Sverige.

SSP driver i dag 26 serveringssteder og kiosker ved Oslo Lufthavn.

Det amerikanske kaffehuset Starbucks er etablert i over 50(!) land. Snart også i Norge. Foto: Colourbox
Det amerikanske kaffehuset Starbucks er etablert i over 50(!) land. Snart også i Norge. Foto: Colourbox Vis mer


– Vi er glade for å kunne bygge videre på vår vellykkede drift av Starbucks-kaffehus i Europa, og for å spille en rolle i etableringen av Starbucks i Norge. Vi er sikre på at Starbucks vil være et flott supplement til de spisestedene vi allerede driver på Gardermoen, sier Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP Norge, i pressemeldingen.

Nå kan du surfe gratis på Oslo Lufthavn - og på andre flyplasser!

Utvider OSL

I april i år begynte utvidelsen av Oslo Lufthavn, og planen er at alt skal stå ferdig våren 2017. OSL har satt en kostnadsramme på 12,5 milliarder. Årlig har OSL mer enn 20 millioner passasjerer, men når Terminal 2 ferdigstilles, vil flyplassen ha en kapasitet på 28 millioner passasjerer.

Klikk her for å se hvordan den nye Gardermoen blir seende ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer