Norges kjedeligste turistattraksjon?

Over det ganske land jobbes det med å jazze opp CVer. Det er hard kamp om arbeidsplassene og jobbsøkende går nye veier for å gjøre seg mer attraktiv i arbeidslivet. Antall turister og reisende i Norge øker, men turistattraksjonene sliter med sviktende besøkstall. Ikke så rart når du ser hva vi sender turistene for å se, vil noen si. Er det kanskje på tide for turistlandet Norge å gjøre som jobbsøkerne, jazze opp attraksjonene sine litt?

Publisert
Sist oppdatert

Altså. Holmenkollen, TusenFryd og Dyreparken i Kristiansand er det aller beste Norge har å by på, skal vi tro besøkstallene. Hakk i hel følger noen bratte togstrekninger med utsikt - og gammel arkitektur og byggekunst i Nidarosdomen, Vikingskipshuset og Gamlebyen i Fredrikstad.

Alle disse attraksjonene trakk mer enn 250 000 turister mellom mai og september i fjor.

Et sorgens kapittel

Men det er ikke bare fryd og gammen i ferielandet Norge. Med unntak av TusenFryd, som hadde en ti prosent økning i besøkende, og Gamlebyen i Fredrikstad, som sto på stedet hvil, er det ikke mye positivt å spore. Besøkstallene faller fortere enn regndråpene i Bergen. Og det er regnbyen i vest som sliter mest, med synkende besøkstall til noen av sine største severdigheter; Troldhaugen, Akvariet og Hanseatisk Museum. Dette til tross for at det var en øking av besøkende i byen i fjor.

Ole Warberg, Reiselivsdirektør i Bergen, sier at dette må sees i sammenheng med endringer av hvor de tilreisende kommer fra.

- Det var et stort fall i amerikanske og japanske reisedøgn, og dette er de gruppene med turister som hovedsaklig har besøkt disse store attraksjonene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.