Norges kjedeligste turistattraksjon?

Over det ganske land jobbes det med å jazze opp CVer. Det er hard kamp om arbeidsplassene og jobbsøkende går nye veier for å gjøre seg mer attraktiv i arbeidslivet. Antall turister og reisende i Norge øker, men turistattraksjonene sliter med sviktende besøkstall. Ikke så rart når du ser hva vi sender turistene for å se, vil noen si. Er det kanskje på tide for turistlandet Norge å gjøre som jobbsøkerne, jazze opp attraksjonene sine litt?

Publisert
Sist oppdatert

Altså. Holmenkollen, TusenFryd og Dyreparken i Kristiansand er det aller beste Norge har å by på, skal vi tro besøkstallene. Hakk i hel følger noen bratte togstrekninger med utsikt - og gammel arkitektur og byggekunst i Nidarosdomen, Vikingskipshuset og Gamlebyen i Fredrikstad.

Alle disse attraksjonene trakk mer enn 250 000 turister mellom mai og september i fjor.

Et sorgens kapittel

Men det er ikke bare fryd og gammen i ferielandet Norge. Med unntak av TusenFryd, som hadde en ti prosent økning i besøkende, og Gamlebyen i Fredrikstad, som sto på stedet hvil, er det ikke mye positivt å spore. Besøkstallene faller fortere enn regndråpene i Bergen. Og det er regnbyen i vest som sliter mest, med synkende besøkstall til noen av sine største severdigheter; Troldhaugen, Akvariet og Hanseatisk Museum. Dette til tross for at det var en øking av besøkende i byen i fjor.

Ole Warberg, Reiselivsdirektør i Bergen, sier at dette må sees i sammenheng med endringer av hvor de tilreisende kommer fra.

- Det var et stort fall i amerikanske og japanske reisedøgn, og dette er de gruppene med turister som hovedsaklig har besøkt disse store attraksjonene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer