Norges mest uvirkelige reisemål

Å komme til Barentsburg er kanskje en av de mest spesielle reiseopplevelsene du kan ha på norsk jord.

Publisert
Sist oppdatert

41 kilometer vest for Longyearbyen på Spitsbergen ligger Barentsburg. Det lille russiske gruvesamfunnet stikker seg ut i landskapet som et ikon på harde tider som enda ikke er over.

Se bildespesialen fra Barentsburg her...

I skyggen av en prangende statue av Lenin og plakatpropaganda fra den kalde krigen, vandrer slitne russiske og ukrainske arbeidere gjennom hovedgaten ulitsa Ivana Starostina.

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikogul startet driften av kullgruvene her i 1932, og under den kalde krigen var aktiviteten i området svært høy med tanke på å utvide den russiske kontrollen på Svalbard. De siste årene har flere gruve- og flyulykker satt sitt preg på det lille samfunnet.

Står Svalbard i fare for å bli ødelagt av turisme?

I dag er Barentsburg med sine rundt 500 innbyggere på mange måter et ikon på det gamle Russland tett på norsk jord. Selv om det er gammelt og slitt, gir det de få som reiser hit en reiseopplevelse de sent vil glemme. På en klar dag kan du se over Isfjorden til de mektige fjellene som rammer inn den kalde og enkle tilværelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer