Norges største rånesteder

Her finner du landets beste rånestrekninger.

Publisert
Sist oppdatert

Råning er en viktig sosial aktivitet og kultur i mange norske bygdemiljøer. Rånerne kjennes som oftest igjen på kjøretøyet, og er en relativt uorganisert gruppe yngre mennesker. Det skal likevel ikke mer enn én SMS til for å samle 300 av dem på noen timer.

Så harry at det er sjarmerende

- Jeg var i utkanten av Trondheim i går, og da møtte det opp over 300 rånere etter jeg hadde meldt min ankomst, sier Elin B. Svendsen.

Hun er redaktør i Norges eneste dedikerte råneblad, Råner'n, og for tiden reiser hun rundt på sin årlige turné for å oppsøke nye rånesteder i norske byer og bygder.

Bygger gigantbro Danmark-Tyskland

- Det er veldig enkelt å samle rånerne. Kjenner du en av dem på et sted, så begynner det ofte med en tekstmelding. Når vi har samlet oss, så går det som oftest i prat og jug om biler og alle koser seg. Det er så harry at det blir sjarmerende, og ikke som så mange tror; at rånere er synonymt med grisekjøring.

Svendsen mener likevel det er for lite tilbud til rånere og deres gummisviende interesser i distriktene.

- Det er ofte mer grisekjøring der det ikke er noen tilbud om kjøring på bane. Seriøse rånere liker å gi gass, men under kontrollerte forhold, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer