Norges største skisteder

Trysilfjellet er fremdeles Norges største alpinanlegg – både i størrelse og popularitet.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes totalt rundt 200 alpinanlegg i Norge, med en eller flere heiser. 175 av disse er medlemmer i Norske Skiheisers Forening (NSHF), og det er blant disse 175 vi kan utrope Norges største skisteder. Oversikten er hentet fra NSHF, og bygger på omsetningstallene for heisanleggene forrige sesong.

Her er Norges ti største alpinanlegg.

Størst

Trysilfjellet er desidert størst av de norske alpinanleggene. Foregående sesong omsatte de for 20 prosent mer enn nærmeste konkurrent, Hemsedal. Trysilfjellet består i dag av 65 nedfarter og 26 heiser. Det var opprinnelig to anlegg, som fikk forbindelse mellom hverandre i 1985, og som ble slått sammen til ett anlegg i 1989. Det var da Trysilfjellet begynte å vokse.

- Den jevne økningen de siste ti årene skyldes mye vekst fra nye kommersielle senger i området. Mange sliter med at det er for lite overnattingsmuligheter på stedet. Vi jobber med vekst av senger hele tiden, det er ikke så mye penger å hente på dagsturbesøkende, sier markedssjef i Trysilfjellet AS, Turid Viken.

Utlendinger og barnefamilier

Men hvorfor er Trysilfjellet så mye større enn konkurrentene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer