Norges største sommerattraksjoner

Orker du ikke trengsel og kø, bør du holde deg unna disse stedene i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er her, og snart er det tid for ferie.

Er du en av mange som skal feriere i hjemlandet i sommer? Da har du kanskje tenkt å være litt turist, og besøke en eller to attraksjoner?

Innovasjon Norge samler hvert år inn tall som viser hvilke attraksjoner som har flest besøkende i sommersesongen, som strekker seg fra 1. mai til 31. august.

Les også: Så dyrt blir besøket i fornøyelsesparken

Stødige favoritter

Tallene fra i fjor viser at det ikke er de store overraskelsene i toppsjiktet. Som så mange ganger før er det Holmenkollen og Skimuseet i Oslo som trekker flest turister om sommeren. Litt merkelig, siden ski ikke akkurat er en sommeridrett, men så er skigåing nasjonalsporten vår, da, og utsikten fra Holmenkollen er upåklagelig.

Kristiansand Dyrepark er en slager, i hvert fall for alle barnefamilier. I år kan dessuten parken skilte med noen nydelige løveunger, så kanskje kommer det enda flere besøkende hit i år enn i fjor?

- Det er jo en typisk ting som nok vil trekke enda flere gjester, mener Sigrid Hoem, som jobber i reiselivsavdelingen av Innovasjon Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer