Norges ti mest populære attraksjoner

LISTE: Det er sommer og turistene innvaderer Norge fra nord til syd. Hva vil de som reiser i Norge helst se? Vi har funnet frem de ti best besøkte attraksjonene den siste sommeren.

Har du høydeskrekk? Oppe i Holmenkollentårnet er utsikten fantastisk. Hvis du tør...
Har du høydeskrekk? Oppe i Holmenkollentårnet er utsikten fantastisk. Hvis du tør... Vis mer
Publisert

Det er ikke bare naturen som trekker turister til Norge. Dette landet har også mange spennende attraksjoner å by på. Om du vil kjøre loop eller taubane, gå på museer eller se på dyr, så har du mye å velge mellom. Norges Turistråd har for tiende gang utarbeidet en oversikt over landets best besøkte attraksjoner. Beregningsmetodene er i mange tilfeller for usikre til at oversiktene kan sees på som en absolutt besøksstatistikk. Men det gir likevel en indikasjon på hvilke steder som er mest populære. Klikk på overskriftene og se bilder av attraksjonene. Her er ti på topp:

12624>1. HOLMENKOLLEN

Besøkstall: 845.340Holmenkollen og skimuseet i Oslo inntar for femte år på rad førsteplassen. De opplevde langt større trafikk i fjor enn året før. Skimuseet viser skienes og skiløpingens historie gjennom 4.000 år, utstyr fra Fridtjof Nansen og Roald Amundsens polarferder, og kongefamilien på ski. Her kan du også få med deg utstillingen "De Olympiske Vinterleker 1952 og 1994." Fra hopptårnet får du god utsikt over Oslo by og Nordmarka.

Tlf: 22 92 32 00

12626>2. KRISTIANSAND DYREPARK

Besøkstall: 443.659Dyreparken i sørlandets hovedstad beholder sin andreplass, selv med kun en svak økning i trafikken siden året før. I dyreparken kan du foruten om alle dyrene også hilse på Kaptein Sabeltann, gå en tur i Kardemommeby eller bade på Sommerøya. Det finnes også en Tåkeskog hvor du kan vandre rundt i den tropiske regnskogens mystiske verden. Årets nyhet er Skomakergata hvor skomaker Andersen hilser deg velkommen sammen med sin trofaste venn Tøflus!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer