Norges ti vakreste naturopplevelser

LISTE: Sommeren trekker mange turister opp på fjellene, inn i dalene og ut i fjordene. Hvilke naturattraksjoner i Norge er mest populære for turister? Vi har funnet frem besøkstallene fra forrige sommer.

Vøringsfossen er Norges mest besøkte naturattraksjon
Foto: T. Tandberg
Gjengitt med tillatelse fra Destination Hardanger Fjord
Vøringsfossen er Norges mest besøkte naturattraksjon
Foto: T. Tandberg
Gjengitt med tillatelse fra Destination Hardanger Fjord Vis mer
Publisert

Naturen i Norge har få sidestykker. Vi kan blant annet nevne majestetiske fjorder, 2.650 kilometer kystlinje, mektige fjell, fossefall, skoger og innsjøer. Med så mye å velge mellom vil Norge alltid ha et variert tilbud til turistene. Men blant alt dette severdige, hva er mest sett? Norges Turistråd har for tiende gang utarbeidet en oversikt over landets best besøkte naturbaserte attraksjoner. Beregningsmetodene er i mange tilfeller for usikre til at oversikten kan sees som en absolutt besøkstatistikk. Men det gir likevel en indikasjon på hvilke steder som er mest populære. Klikk på overskriftene og se de vakre naturbildene fra de forskjellige stedene. Her er ti på topp:

12982>1. VØRINGSFOSSEN

Besøkstall: 600.000Vøringsfossen er Norges mest kjente og best besøkte fossefall. Fossen har en fallhøyde på hele 182 meter. På toppen kan du nyte en fantastisk utsikt. Fra veien, Riksvei 7, kan du komme deg til foten av fossen på ca. en halv time. Vøringsfossen ligger i Eidfjord kommune i Hordaland, helt øst i Hardanger. Dette er vel èn time med bil fra Bergen og fem timer fra Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer