Norges toppturmekka

Når du leser dette ligger det tusenvis av ukjørte puddermeter i fjellene rundt Stryn. Til helgen kan du bli med på samme opplevelse som DinSides skireporter beskriver under.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har epletrær, edelweiss og hele skiten her i Stryn, men skikjøringa i vintersesongen må du bare oppleve for å forstå hvor bra den er...

Even Flo er klar i tale. Likeså er ryktet hans. I Stryns gate(r) blir han omtalt som ”ein galen gut”. Noe vi skal finne ut er like nære sannheten som at fjellene rundt ekstrembyga har noe av Norges lettest tilgjengelige og beste terreng for frikjøring og toppturer.

Men akkurat i dag, for noen timer siden, ville jeg trodd han var litt vel stor i kjeften.

Skikjørere født i ei steinur

For når dagen gryr og jeg kikker ut vinduet nede i bunn av dalen, er det ikke så mye som minner om puddersvinger i skisenteret som har bunnstasjon litt lengre opp i lia. Regnet har knatret på vinduet hele natten og gradestokken lyser alarmerende rødt. Litt vel høyt på skalaen til at det skal være pudderalarm ned til 300 meter over havet. Plenene er grønne og skodda ligger tjukk som rømmegraut over Nordfjord. Det smaker vestlandsvår.

Se bilder fra pudderkjøringen i Stryn i bildespesialen under:

For skisesongen har sviktet mange av vestlendingene nord for Voss så langt i år. Lite snø og lange blikk mot hyppig melisalarm på Øst- og Sørlandet, har preget vinteren deres. Lavtrykk og rufsevær fra nordvest er det som vanligvis fyller fjellene her med snø. Det har det vært lite av i det siste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer