Norges vakreste bilturer

Hvorfor ikke følge veiene gjennom Norges vakre natur i sommer? Landet vårt har kanskje mer å by på enn du tror.

Norge er fullt av vakre opplevelser langs veikanten. Det gjelder bare å vite hvor du skal dra! Her fra Lyngsalpene. Foto: Frithjof Fure Foto: Frithjof Fure
Norge er fullt av vakre opplevelser langs veikanten. Det gjelder bare å vite hvor du skal dra! Her fra Lyngsalpene. Foto: Frithjof Fure Foto: Frithjof Fure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du fortsatt ikke har bestemt deg for hvor du skal dra på ferie i sommer, er du sannsynligvis for sent ute til sydenflyene uansett – så da foreslår vi at du drar på ferie i Norge i stedet.

Hvor godt kjenner du egentlig fedrelandet? De europeiske turistene har skjønt det: Det finnes ikke mange land i verden hvor du kan få en så spektakulær bilferie som i Norge. Men har du skjønt det?

Les også: Tips til sommerferien i Norge

Norges vakreste bilturer

Norge er et land fullt av kontraster, og kan by på både fjorder og fjell, isbreer og innsjøer, fossefall og svaberg.

Test: Hva kan du om ferie-Norge?

- I Norge er vi heldige som har så mange veiperler i trygge og naturskjønne landskaper med moderat trafikk. Ikke mange land kan oppvise maken, sier fotograf og skribent Frithjof Fure i forordet til sin nye bok, Norges vakreste bilturer.

I samarbeid med NAF Reisegleder presenterer han 15 favorittbilturer, spredt over hele vårt langstrakte land. I boka kan du blant annet lese om Norge-i-et-nøtteskall-ruta, som tar for seg noen av Norges karakteristiske fjell og fjorder, Lofoten-øyene og den ville Atlanterhavsveien. Fure har også kjørt langs Sørlandskysten, utforsket Sognefjellsveien og saumfart Nordkapp, for ikke å snakke om riksvei 17, den nydelige kystriksveien lands Helgelandskysten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer