Norges vakreste strender

Hvorfor drar vi sørover når vi har slike perler hjemme?

Ja, dette er faktisk i Norge! Kritthvit sand og turkisblått hav. Du finner denne vakre stranden på Sommarøy i Troms, 45 minutters kjøretur fra Tromsø. Nei, det er nok sjeldent at badetemperaturene er all verden, men med så klart vann, MÅ man nesten dyppe tærne uti, likevel.  Foto: C.H./Innovasjon Norge
Ja, dette er faktisk i Norge! Kritthvit sand og turkisblått hav. Du finner denne vakre stranden på Sommarøy i Troms, 45 minutters kjøretur fra Tromsø. Nei, det er nok sjeldent at badetemperaturene er all verden, men med så klart vann, MÅ man nesten dyppe tærne uti, likevel. Foto: C.H./Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, hvorfor valfarter vi til syden når vi har vel så fine strender her til lands? OK, vi vet jo alle hvorfor. Det er ikke så gøy å bade når det er 16 grader i lufta og 12 grader i vannet.

Men likevel, har du SETT så fine strender vi faktisk har her i landet?

Når værgudene slår til, det er 25 grader i lufta og vanntemperaturen er såpass at til og med pysete frysepinner tør å dyppe legemet nedi, da finnes det ikke bedre sted å være om sommeren enn i Norge.

Bare tenk, du kan høre på Reiseradioen, spise Hennig Olsen-is, varme opp skikkelige grillpølser på grillen, mens ungene bygger sandslott i vannkanten.

Les også: Norges hemmelige perler

Vakre perler overalt

Hvor ligger de vakre strendene? Omtrent over hele landet. Det er i hvert fall vår oppfatning. Etter å ha konferert med kolleger på huset, som geografisk representerer så og si hele Norge, brukt egne erfaringer, og gjort et kjapt søk i Innovasjon Norges bildearkiv for å se hvilke flotte strender de har fotografert for å selge Norge som turistmål, er resultatet en fristende liste og en magnetisk bildeserie. Se bare her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer