Norsk feriefavoritt slår alarm

Betegnes som kritisk.

FÆRRE: Den spanske feriefavoritten melder om færre reservasjoner så langt denne sommeren. Foto: Reuters/NTB
FÆRRE: Den spanske feriefavoritten melder om færre reservasjoner så langt denne sommeren. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Det meldes om stor etterspørsel etter sydenturer, men hos den norske feriefavoritten Costa Del Sol, er ikke tallene av det hyggelige slaget, ifølge den spanske avisa Diario Sur, gjengitt av det norske reisenettstedet Flysmart24.

Kritisk

De melder om færre reservasjoner denne sommeren sammenliknet i fjor, noe som betegnes som kritisk da det sammenliknes med ei tid da det fortsatt begrensede smittetiltak og reiserestriksjoner.

Ifølge avisa var salget godt fram til mai, men for juli og august er salget ned mellom 10 og 14 prosent.

Destinasjoner med størst etterspørsel for juli er ifølge avisa kjente turistmagneter som Fuengirola, Málaga by og Mijas.

Som nevnt i starten, er det likevel mange nordmenn som har tenkt seg på sydenferie denne sommeren.

Dobling

Reisearrangør Apollo meldte i forrige uke om en dobling i antall familiebestillinger for sommeren, sammenliknet med før pandemien.

- Mange fikk reiseplanene sine skrinlagt under pandemien, dermed blir årets sommer et etterlengtet utenlandseventyr for rekordmange norske familier. I tillegg har vi satset stort på konsepthoteller, nye reisemål og ikke minst reiseformer som appellerer veldig til familier med både små og store barn, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer