Norsk klimautstilling i verdenstoppen

Norsk Teknisk Museum i Oslo vant internasjonal pris for sin populære Klima X-utstilling.

På med gummistøvlene, og svar på klimaspørsmål. Foto: Norsk Teknisk Museum
På med gummistøvlene, og svar på klimaspørsmål. Foto: Norsk Teknisk Museum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva vil skje med fremtidens klima? Hvordan vil vi mennesker måtte tilpasse oss? Dette er noen av spørsmålene utstillingen Klima X prøver å svare på.

For å få til dette, ber de besøkende ikle seg gummistøvler og vasse rundt i et oversvømt rom på museet, og svare på spørsmål om klimaet. Andre aktiviteter er .....

Nå har altså Norsk Teknisk Museum vunnet en internasjonal pris for sin interaktive utstilling. Klima X vant prisen for beste opplevelsesbesøk i hard konkurranse med andre utstillinger fra andre teknologiske museer over hele verden.

- Å vinne Leading Edge Award er en anerkjennelse som betyr at vi virkelig har satt Teknisk museum på verdenskartet, sier museumsdirektør Hans Weinberger, leder for Teknisk museum, i en pressemelding.

Juryens begrunnelse for at Klima X fikk prisen, var på grunn av sin unike bruk av nye ideer, kreativiteten og profesjonaliteten i gjennomførelsen. Museet får også skryt for å gi besøkende en opplevelse de vil huske, og for at utstillingen omfatter både selve den fysiske utstillingen, undervisningsopplegg, teknologiske applikasjoner, teater og film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer