Norsk rafter druknet

Nordmannen Tor Prestmo omkom i en raftingulykke i New Zealand på lørdag.

Publisert
Sist oppdatert

Tor Prestmo var treningsguide i raftingfirmaet River valley rafting, som bruker Rangitikei-elven på Nordøya på New Zealand. Tor hadde vært i området i tre uker, og raftet strekningen flere ganger.

Flåten han satt i veltet rundt klokken 0400 natt til lørdag norsk tid (1600 lokal tid), og alle seks ombord falt i vannet. Tor kom ikke til overflaten etter å ha falt uti.

Strykene hvor Prestmo falt uti, har en gradering på fem til seks i rafting. Det vil si sterke strømmer og vanskelige forhold. Elven førte likevel langt færre kubikkmeter i sekundet enn maksgrensen for rafting i området.

Ni timer senere, ca. klokken 1330 lørdag norsk tid (0130 natt til søndag, lokal tid), ble han funnet omkommet i elva, klemt mellom stener og fanget sirka en meter under overflaten, melder New Zealand Herald. Tor Prestmo ble 24 år gammel.

Ifølge friflyt.no, var Tor blant landets aller dyktigste raftingguider, og han jobbet som sikkerhetsansvarlig i Opplev Oppdal om sommeren. Han var også en av Norges aller dyktigste frikjørere på ski. Han var en av få som klarte på kombinere jibbing og storfjellskjøring på høyt nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer