Norsk strand mest romantisk

Skal en norsk strand være verdens mest romantiske strand? Dra på Lofothavet! Og det er faktisk i den retningen du må dra for å finne denne juvelen. Nærmere bestemt til Utakleiv på Vestvågøy.

Publisert
Sist oppdatert

Utakleiv ligger på nordøstsiden av Vestvågøy i Lofoten. Og det er her den britiske avisen The Times mener den mest romantiske stranden ligger, i sin kåring Europe's Best Beaches 2005.

"En grusete strand åtte mil nord for Polarsirkelen er ikke det opplagte målet for en strandferie, i hvert fall ikke en romantisk en, men legg til et koselig fiskerhus fra 1800-tallet med postkortutsikt over bukta, og du kan ende opp med å håpe på regn."

Midnattssol

Det skriver The Times journalist i sin begrunnelse. Han mener at regnvær ikke er så dumt når du har selskap av kjæresten. Gjør ikke så mye om du må holde deg på rommet, da. Han legger til at det er midnattssola som trekker, og at det kan være vanskelig å ikke bli fristet til å fri når man koser seg med kjæresten under de magiske midnattsstrålene. Han skryter også av den kritthvite stranden Hauklandsand like ved.

- Å, den er så vakker, sier sentralborddamen i Vestvågøy kommune når DinSide ringer for å snakke med ordfører Guri Ingebrigtsen.

- Ja, den er helt strålende, sier Ingebrigtsen entusiastisk.

- Der kan bades i det uendelige der, hvis man holder ut i kaldt vann, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer