- Norske fjorder, verdens syvende underverk

En amerikansk avis mener norske fjorder er ett av verdens syv naturunderverk.

Publisert
Sist oppdatert

Menneskeskapte, naturlige og underverk der mennesker og natur spiller på lag. Av 21 utvalgte storheter er norske fjorder med på listene når journalister i Chicago Tribune kårer verdens viktigste underverk.

Naturens største hits

Norske fjorderDe fleste utenlandske turister til Norge kjenner til fjordene, og de fleste kommer hit for å se dette spesielle samspillet mellom vann og fjell. En fjord er definert som en lang bukt med bratte sider, fylt med sjøvann. Fjordene er gravd ut av isen under istiden.

Great Barrier ReefVerdens største rev langs nordøstkysten av Australia, er også en av verdens største naturlige underverk. Great Barrier Reef utenfor Australia tiltrekker seg turister i hopetall, noe som også bidrar til å skade det sårbare økosystemet. Drøye 300 forskjellige korallarter er med å bygge opp revet som er mer enn 2.000 kilometer langt.

  • Les mer: Å dykke i et skattkammer
  • AmazonasAmazonas er verdens mest gigantisk elveverden som med 500 bielver dekker et nedbørsfelt på 7 millioner kvadratkilometer av for det meste tett regnskog hovedsakelig i Brasil. Inkludert Rio Apurimac er elven 7.025 kilometer lang, og båter på opp i 7.000 tonn kan seile til Mamaus og mindre skip helt til Iquitos i Peru.

    Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.