Norske naturopplevelser

Fra Saltstraumen til Ruggesteinen.

Publisert
Sist oppdatert

Saltstraumen

33 kilometer fra Bodø finner du verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Hver 6. time døgnet og året rundt passerer saltvannsmassene i en hastighet på opp til 20 knop gjennom det tre kilometer lange og 150 meter brede sundet som skiller Saltenfjorden og Skjærstadfjorden. Foruten å beundre vannmassene, kan du også nyte godt av fiskemulighetene her. Et ekstra kick for tøffingene er å dykke gjennom strømmen, og la seg dra med av vannmassene. NB: Ikke for amatører.

Les mer om Saltstraumen og Moskenesstraumen her.

Skroll ned for flere naturtips

Methusalem

Like ved turisthytta i Graddis i Saltdal kommune, ligger Norges og kanskje Nordens eldste furu, som rundt regnet er 1.000 år gammel og har kallenavnet Methusalem. Stedet ligger 56 kilometer syd for Rognan, like ved polarsirkelen.

Torghatten

Torghatten er fjellet som har blitt kjent på grunn av hullet som går tvers gjennom bergveggen. Du kan selv innta hullet med en 20 minutters fottur opp fra parkeringsplassen. Selve hullet er 160 meter langt, 35 meter høyt og 15-20 m. bredt. Det anbefales å bruke hjelm. Torghatten ligger cirka 15 kilometer utenfor Brønnøysund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer