Norske opplevelser helt i toppen

Ti forslag for deg som vil ha kvalitetsferie med god samvittighet.

Velg ferie med omhu, og du vil få gode opplevelser OG god samvittighet. Foto: Svalbard Villmarkssenter
Velg ferie med omhu, og du vil få gode opplevelser OG god samvittighet. Foto: Svalbard Villmarkssenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2009 bør bli året da du realiserer planene om å legge ferien til Norge. Ikke bare er det bra for den norske økonomien, det er også bra for miljøet.

Spesielt hvis du velger en av de ti norske reiselivsbedrifter som nå er godkjente leverandører av økoturisme.

Bedriftene som kan smykke seg med tittelen ”Godkjent Norsk Økoturisme”, leverer kvalitetsprodukter innen natur- og kulturopplevelser. Det er Innovasjon Norge som står bak sertifiseringsordningen, og det stilles også strenge krav til service, vertskap, mattradisjon, historiefortelling og kunnskapsrike guider.

Så langt har altså ti reiselivsbedrifter kommet gjennom nåløyet, de siste tre nå nylig. Mange andre småskala reiselivsbedrifter ønsker seg også økoturisme-stempelet, så dette er en voksende trend i Norge.

De ti som kan tilby deg opplevelser som garantert gir deg god samvittighet, er listet under. Det er bare å begynne å planlegge norgesferien!

Bjåen FjellstoveBjåen Fjellstove ligger helt øverst i Setesdal, på grensen til Hardangervidda. Dette hotellet i sveitserstil har bare 12 rom, og byr på god mat av lokale råvarer og økologiske produkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer