Norske opplevelser helt i toppen

Ti forslag for deg som vil ha kvalitetsferie med god samvittighet.

Velg ferie med omhu, og du vil få gode opplevelser OG god samvittighet. Foto: Svalbard Villmarkssenter
Velg ferie med omhu, og du vil få gode opplevelser OG god samvittighet. Foto: Svalbard Villmarkssenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2009 bør bli året da du realiserer planene om å legge ferien til Norge. Ikke bare er det bra for den norske økonomien, det er også bra for miljøet.

Spesielt hvis du velger en av de ti norske reiselivsbedrifter som nå er godkjente leverandører av økoturisme.

Bedriftene som kan smykke seg med tittelen ”Godkjent Norsk Økoturisme”, leverer kvalitetsprodukter innen natur- og kulturopplevelser. Det er Innovasjon Norge som står bak sertifiseringsordningen, og det stilles også strenge krav til service, vertskap, mattradisjon, historiefortelling og kunnskapsrike guider.

Så langt har altså ti reiselivsbedrifter kommet gjennom nåløyet, de siste tre nå nylig. Mange andre småskala reiselivsbedrifter ønsker seg også økoturisme-stempelet, så dette er en voksende trend i Norge.

De ti som kan tilby deg opplevelser som garantert gir deg god samvittighet, er listet under. Det er bare å begynne å planlegge norgesferien!

Foto: Spydspissen Villmarkssenter
Foto: Spydspissen Villmarkssenter Vis mer


Bjåen Fjellstove
Bjåen Fjellstove ligger helt øverst i Setesdal, på grensen til Hardangervidda. Dette hotellet i sveitserstil har bare 12 rom, og byr på god mat av lokale råvarer og økologiske produkter.

Spydspissen Villmarksopplevelser
Spydspissen Villmarksopplevelser i Rendalen i Hedmark tilbyr hundekjøring, padling, sykling, ridning, fisking, jakt og sporing. Spydspissen hjelper deg også å arrangere overnatting på tradisjonell seter, tømmerhytter eller lavvoer på fjellet.

Foto: Lofoten Kajakk
Foto: Lofoten Kajakk Vis mer
Foto: Svalbard Villmarkssenter
Foto: Svalbard Villmarkssenter Vis mer


Lofoten Kajakk
Lofoten Kajakk arrangerer kajakkturer i et av verdens vakreste kystområder. Du kan også være med på seiltur i Nordlandsbåt, bli med på fisketur, eller sykle og gå i det vakre landskapet.

Høve Støtt
Høve Støtt på Geilo kaller seg selv en opplevelsesprodusent, en veldig bra norsk oversettelse av ordet eventbyrå. Firmaet arrangerer all mulig slags aktiviteter, fra brevandring og kanefart til rapellering og dølaleik, for å nevne noe. I tillegg er Høve Støtt arrangør av Norsk Matfestival, Ice Music Festival, Gjestebod til fjells og Spark VM:

Svalbard Villmarkssenter
Svalbard Villmarkssenter kan tilby hundelsedesafari, trugetur med overnatting på fangsthytte og nordlysaften, blant annet.

Foto: Hardangervidda Fjellguiding
Foto: Hardangervidda Fjellguiding Vis mer


Hardangervidda Fjellguiding
Hardangervidda Fjellguiding består av tre spreke og kunnskapsrike damer som guider fjellturer med Geilo og Dagali som utgangspunkt. Om sommeren kan du bli med på stavgangtur, fisketur, og fotturer med forskjellige vanskelighetsgrader og temaer. Om vinteren er det trugeturer og skiturer som gjelder.

Alaskan Husky Tours
Alaskan Husky Tours på Rørosvidda tilbyr hundesledeturer, fisketurer og kanoutflukter. Skal du ut med hundeslede, får du ditt helt eget spann på fem-seks hunder. Du kan velge en tur på noen timer, dagstur, eller turer over flere dager.

Matsafari
Matsafari tar med gjestene på en kombinasjon av mat- og naturopplevelser i nærområdet rundt Stavanger. Jærstrendene, Lysefjorden og nære fjellområder er Matsafaris arena.

Foto: Turgleder
Foto: Turgleder Vis mer


Turgleder
Turgleder holder til på Rena og tilbyr blant annet villmarksturer, ulvesporing, padling og naturkurs på innlandet for de som vil lære mer om friluftsliv.

Ypsøy Kystgard
Ypsøy Kystgard ligger mellom Askøy, Herdla og Holsnøy utenfor Bergen. Til kystgården kan du komme og få omvisning, bli med på vandringer i naturen rundt, og selvsagt smake og kjøpe med deg den lokalproduserte maten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer