Norske par oppfyller sex-fantasier i utlandet

Nordmenn slipper sexfantasien løs i utlandet. Norge er for lite til å utøve fantasier, sier ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert
Inngang på en fest koster normalt sett 200 euro per par, og ender som regel i en stor orgie på slutten av kveldenAlberto, eier og grunnlegger av Madame "O" Libertine Society


Seksuelle fantasier holdes gjerne fortrolig både hjemme og i hvert fall i offentlighet her i Norge. Dette er en av grunnene til at stadig flere nordmenn velger å reise til utlandet for å utforske og realisere de seksuelle drømmene sine.

Terje Gammelsrud er redaktør i bladet Cupido. Han ser at nordmenn er stadig mer villige til å forfølge sine seksuelle drømmer i utlandet.

- De tre til fire siste årene har vi sett en betydelig økende interesse for at nordmenn søker til utlandet av nysgjerrighet på å utforske sitt seksualliv, bli kjent med egne grenser og muligheter og hva de tenner på, sier Gammelsrud.

På libertiner-fester går deltakerne med maske. - Vi ser stadig flere nordmenn på våre fester, sier Roberto som driver den erotiske klubben Madame "O" i Italia.
På libertiner-fester går deltakerne med maske. - Vi ser stadig flere nordmenn på våre fester, sier Roberto som driver den erotiske klubben Madame "O" i Italia. Vis mer


Parleken enklere

Han peker spesielt på norske par.

- Det er en større åpenhet om hva vi kan gjøre sammen. Vi kan strekke grenser og ha sex på andre måter. Vi vet også at det er mange som finner begrenset mulighet for dette i Norge, samtidig som internett gjør det enkelt å finne steder for likesinnede i utlandet.

I utlandet er ikke sjansen for å bli kjent igjen like stor som her hjemme, samtidig opplever mange at sjalusipotensial ved involvering av en tredjepart endres. Ofte kan det belønnes istedenfor å være straffende, sier han.

Sexologisk rådgiver og daglig leder ved Klinikk for seksuell opplysning Siv Gamnes, er enig i at sjalusi kan være enklere å håndtere ved denne typen aktivitet i utlandet.

- Norge kan bli for lite for mange til å utøve seksuelle fantasier. Involverer man en tredjepart i forholdet i andre land, blir det så fjernt når man kommer hjem at det er mindre skremmende. Man møter jo ikke de man har hatt sex med på gata, sier Gamnes.

1.200 swingersmedlemer fra Skandinavia

DinSide har snakket med utenlandske erotiske klubber i flere forskjellige sjangere. Nordmenn kjenner de godt til.

- Hver helg har vi minst tre til fire par. Billige flybilletter og økt lyst har gjort at vi har rundt 1.200 medlemmer fra Skandinavia her på swingersklubben, sier Laurens.

Han eier klubben Fun4two i utkanten av Rotterdam.

Les vår reportasje fra swingersklubben her...

Men flere og flere nordmenn søker lengre enn det tradisjonelle fristedet Holland for å utøve sine fantasier.

Norske par oppfyller sex-fantasier i utlandet


Libertiner - raffinerte fantasier

- Vi ser stadig flere nordmenn som melder seg inn i vårt libertiner-samfunn. Når de kommer på fester, blir de veldig entusiastiske og overrasket over elegansen og klassen over det vi arrangerer, sier Alberto.

Han er eier og grunnlegger av Madame "O" Libertine Society, en klubb som består av frittenkende mennesker som treffes til overdådige fester i slott og luksuriøse villaer forskjellige steder i Italia og Sør-Europa.

Festene har ifølge den Milano-baserte italieneren til hensikt å ha det moro og finne den rette erotiske atmosfæren i særdeles dekadente forhold.

- Jeg tror mennesker fra land i Nord-Europa er vant med lugubre swingersklubber og "rett på sak" opplevelser. Når vi arrangerer en fest, har vi opp til 200 par med. De nyter sjampanje, god mat, kunst, erotisk litteratur og livemusikk. Det hele satt i en atmosfære tilnærmet en Stanley Kubrick-film.

De fleste som tar del i arrangementene våre er mellom 25 og 40 år, men det er åpent for alle. Vi legger likevel veldig stor vekt på individuell stil og utseende når vi aksepterer medlemmer. Kommer du i hvit skjorte med sorte prikker og gule spissko, passer du ikke inn her, sier Alberto.

Han forteller at alle deltakerne må gå med maske til å begynne med på festene, men de som velger å kaste den utover kvelden kan gjøre det. Grunnen er enkel: de fleste vil ikke bli kjent igjen i slike omgivelser - kjendis eller ikke. De 15 til 20 norske parene som frekventerer festene hans, beholder gjerne masken på, kan han fortelle.

- Inngang på en fest koster normalt sett 200 euro per par, og ender som regel i en stor orgie på slutten av kvelden, forteller italieneren.

Mer for par på reisefot:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer