Norske tunneler stryker i sikkerhetstest

Hver tredje tunnel i Europa stryker i tysk sikkerhetstest. Tre norske tunneler er dumpet.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du på bilferie i sommer, bør du merke deg følgende - en tredjedel av Europas tunneler er ikke sikre nok. Det var i hvert fall konklusjonen til den tyske bilorganisasjonen ADAC, som har testet sikkerheten i 31 store europeiske tunneler. Det skriver danske Tgt.dk.

Det er særlig mangelen på nødutganger og dårlig skilting av fluktveier som bekymrer ADAC.

Usikre hordalandstunneler

Organisasjonen sjekket tre norske tunneler - alle strøk på sikkerhets-testen. De tre tunnelene er Eikefet, Jernfjell og Matreberg. Alle tunnelene ligger langs E39 i Hordaland. ADAC karakteriserer sikkerheten i disse tre tunnelene som "mangelfull".

Bilferie farligst i Hellas og Polen

- Vi ser positivt på denne og tilsvarende undersøkelser selv om denne tunneltesten går langt utover kravene i EU-direktivet. Slike tester bidrar til å øke fokuset på trafikksikkerhet generelt og tunneler spesielt. Vi har allerede en oppgraderingsplan for disse tre og resten av tunnelene som ikke tilfredsstiller EUs nye krav, sier Finn Harald Amundsen i en kommentar på Statens vegvesens nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer