Norske UDs reiseråd

På grunn av terrortrusselen mot Norge har UD også utvidet sine råd som gjelder andre land.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nytt etter de siste truslene er advarsler mot reiser til Afghanistan, Tanzania og Kenya. UD ber norske borgere vurdere nøye om det er nødvendig å reise eller oppholde seg i disse landene. For de afrikanske landene er årsaken at de i senere år har vist seg å være utsatt for terrorhandlinger og bombeanslag mot turiststeder.

Her er øvrige reiseråd fra norske myndigheter

Råd utstedt 25.2. - i forkant av krigen i Irak. Rådene står fortsatt ved lag:
Irak: Norske borgere frarådes å reise til Irak, og de som befinner seg der oppfordres til å forlate landet.
Kuwait: På grunn av den usikre situasjonen i området fraråder UD inntil videre norske borgere å reise til Kuwait, dersom det ikke er strengt nødvendig. Norske borgere i landet bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak.
Jordan: Norske borgere bes nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Jordan, på grunn av de usikre forholdene i området.
Saudi-Arabia: Norske borgere bes nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Saudi-Arabia, på grunn av de usikre forholdene i området.

Råd utstedt 18.3 - de står fortsatt ved lag:
Israel: UD fraråder inntil videre reiser til Israel og Det palestinske området, på grunn av den meget spente og uforutsigbare situasjonen. På grunn av den usikre situasjonen og fare for terrorangrep bør man også vurdere nødvendigheten av å oppholde seg i området. Nordmenn som befinner seg i området bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak.
Bahrain: UD ber nordmenn nøye vurdere viktigheten av å reise til eller oppholde seg i Bahrain.
Qatar: UD ber nordmenn nøye vurdere viktigheten av å reise til eller oppholde seg i Quatar.

Råd utstedt 28.3 og 2.5 som fortsatt står ved lag:
Sørøst-Asia: UD advarer om at områder som Bali (Indonesia) og Mindanao (Filippinene) har vist seg å være utsatt for terrorhandlinger. Rådet er å være oppmerksom og aktsom ved reiser i regionen.
India og Pakistan: UD fraråder reiser til delstaten Jammu og Kashmir (unntatt Ladakh) i India. Nordmenn bes vurdere nødvendigheten av reiser til Pakistan, og ved opphold oppfordres de å utvise forsiktighet og registrere seg ved ambassaden i Islamabad.

Dette er eldre reiseråd som fortsatt gjelder:
Elfenbenskysten: På grunn av usikre forhold frarådes du å reise hit inntil videre. De som befinner seg der, bør overveie å forlate landet.
Jemen: Du frarådes å reise til Jemen, dersom det ikke er strengt tatt nødvendig. Dersom du reise, rådes du til å følge ekstra godt med, da det er risiko for kidnapping av utlendinger.

  • Sjekk reiserådene selv på UDs internettsider.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer