Norwegian blir mindre norsk

Nå skal svenske og danske helter pryde flyhalene.

Edvard Grieg vil i fremtiden kunne hilse på svenske og danske helter når han befinner seg på flyplassen. Foto: Norwegian
Edvard Grieg vil i fremtiden kunne hilse på svenske og danske helter når han befinner seg på flyplassen. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian satser stort på Sverige og Danmark. Det begynte med at Sterling gikk konkurs i fjor høst, og Norwegian så sitt snitt til å overta en rekke av rutene til den tidligere konkurrenten. De åpnet en base på Kastrup.

I dag har Norwegian også opprettet flere ruter fra Stockholm. Fra 14. februar oppretter selskapet en base på Arlanda. Totalt har flyselskapet 41 ruter fra Stockholm, København og Aalborg, forteller kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Hvilket flyselskap har færrest ekstrakostnader? Sjekk det i vår oversikt

I forbindelse med satsingen i våre naboland, vil Norwegian pryde flere av sine nye fly med svenske og danske helter på halen. Vi nordmenn har kunnet fly i fly oppkalt etter norske helter som Edvard Grieg, Roald Amundsen, Sigrid Undset og Henrik Ibsen.

- Da blir det helter som H.C. Andersen eller Alfred Nobel, kanskje?

- Du er inne på noe. Vi har flere navn til vurdering, så får vi se om vi får tillatelse til å bruke dem, sier Skånvik.

- Og dermed blir Norwegian litt mindre norsk?

- Vi satser på det skandinaviske markedet, og flyr veldig mange svensker og dansker. Vi ser for oss at vi får stadig flere ruter også fra Danmark og Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.