Norwegian får fly til USA

Har signert avtale med amerikanske luftfartsmyndigheter.

Her prøvesitter Bjørn Kjos Dreamlineren som besøkte Gardermoen i mai. Foto: Per Ervland
Her prøvesitter Bjørn Kjos Dreamlineren som besøkte Gardermoen i mai. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har Norwegian signert en avtale med amerikanske Federal Aviation Administration (FAA). Avtalen innebærer at Norwegian faktisk får tillatelse til å fly til USA.

– At vi nå har fått tillatelse til å fly på USA betyr at vi er i rute når det gjelder oppstart av våre langdistanseruter, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en epost til DinSide.

Signeringen av avtalen skjedde i følge Parat Luftfart ved et møte på John F. Kennedy flyplass i New York onsdag 26. september.

– FAA uttrykte stor tilfredshet med Norwegians operative og tekniske standard og møtet endte med signering av Operations Spesifications som er grunnlaget for tillatelse til å fly på USA, sier Norwegians flygesjef, Tomas Hesthammer til Parat Luftfart.

I januar ble det kjent at Norwegian signerte gigantavtaler om flykjøp

Men når kommer billettene?

Det er Norwegians Dreamlinere som etter planen skal frakte selskapets passasjerer på langdistanse. Nå bekrefter Sandaker-Nielsen overfor DinSide at første Dreamliner leveres i april 2013.

– Oppstart av langdistanseruter blir etter planen på forsommeren neste år og billettsalget starter i løpet av høsten, forteller informasjonssjefen til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer