Norwegian inngår samarbeid med amerikansk lavprisselskap

Intensjonsavtalen med JetBlue vil gjøre det mulig for reisende å fly til flere byer i USA og Latin-Amerika.

SATSER I AMERIKA: Norwegian og Jet Blue inngår intensjonsavtale. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.
SATSER I AMERIKA: Norwegian og Jet Blue inngår intensjonsavtale. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette samarbeidet vil gi reisende enda flere valgmuligheter. JetBlue er det største flyselskapet på flere av våre største USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, opplyser fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian i en pressemelding.

Avtalen vil gjøre at man kan kjøpe billetter på tvers av selskapenes ruter. For eksempel vil man kunne bestille billett hos Norwegian til New York, og videre til en sluttdestinasjon med JetBlue sine ruter.

Gir 100 nye destinasjoner

Ifølge Norwegian vil avtalen gjøre det mulig å fly til 60 destinasjoner i USA og 40 destinasjoner i Karibia og Latin-Amerika fra tre knutepunkter i USA som Norwegian flyr til i dag.

JetBlues kunder vil få muligheten til å fly med Norwegian til over 20 destinasjoner i Europa.

Etter planen vil kunder vil kunne bestille gjennomgående billetter med Norwegian og JetBlue på begge selskapers nettsider i løpet av første halvdel av 2020.

JetBlue ble stiftet i 1999, seks år etter Norwegian. Det amerikanske selskapet hadde i 2018 42 millioner passasjerer, mens Norwegian hadde 37 millioner passasjerer i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer