Norwegian kjøper 42 nye fly

Norwegian har bestilt 42 nye Boeingfly. Prisen? 18 milliarder kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om flybestillingen kommer bare en knapp uke etter at flyselskapet offentliggjorde at de åpner 13 nye ruter fra Rygge flyplass neste vår.

Og ikke nok med at Norwegian har bestilt hele 42 nye fly, de har også sikret seg muligheten til å kjøpe ytterligere 42 fly.

Mer miljøvennlig flyflåte

Flyene er av typen Boeing 737-800 med Blended Winglets. Disse skal være mer kostnadseffektive og miljøvennlige enn flyene Norwegian bruker i dag.

- De nye flyene vil styrke Norwegians konkurranseposisjon i det norske, nordiske og europeiske flymarkedet, sier Bjørn Kjos i en børsmelding.

Bestillingen er den største i Europa som Boeing har mottatt på selskapets 737-serie i 2007. De nye flyene kommer i tillegg til de 11 leasede Boeing 737-800 flyene som Norwegian bestilte fra Boeing i mai i år.

Boeing 737-800 reduserer brennstofforbruket med opptil 33 prosent, og reduksjon i nitrogenoksid med opptil 43 prosent i forhold til de eldste flyene som i dag brukes i Norwegians flyflåte. 737-800 har 189 seter, mot dagens 737-300 med 148 seter.

Åpner for langdistanse

- Anskaffelsen åpner nye muligheter for oss. Med disse flyene kan vi fly lengre distanser, og dermed se på nye, interessante ruter, sa administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer