Norwegian nekter å refundere håndbagasjegebyr

Transportklagenemnda har vedtatt at reisende skal få refundert gebyret på 750 kroner, ilagt av Norwegian for overvekt på håndbagasjen. Men Norwegian nekter.

NEKTER Å REFUNDERE GEBYRET: Transportklagenemnda har gitt kunder medhold i at Norwegian har ilagt gebyr for overvekt av håndbagasje ulovlig, fordi nemnda mente at Norwegian ikke kunne dokumentere at bagasjen til kundene hadde vært for tung. Men Norwegian har ifølge Flysmart24 bestemt seg for å ikke etterkomme vedtaket - og de vil altså ikke tilbakebetale gebyret. Foto: NTB scanpix
NEKTER Å REFUNDERE GEBYRET: Transportklagenemnda har gitt kunder medhold i at Norwegian har ilagt gebyr for overvekt av håndbagasje ulovlig, fordi nemnda mente at Norwegian ikke kunne dokumentere at bagasjen til kundene hadde vært for tung. Men Norwegian har ifølge Flysmart24 bestemt seg for å ikke etterkomme vedtaket - og de vil altså ikke tilbakebetale gebyret. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skapte mye rabalder da Norwegian skrev ut gebyr på mellom 650 og 750 kroner til passasjerer som hadde med seg håndbagasje over flyselskapets vekt- eller størrelsesgrense om bord i fly.

19. desember ga Transportklagenemnda for flyreiser seks passasjerer medhold i deres klager på gebyrene.

Børsen.no skrev i desember at grunnen er at nemnda mener at flyselskapet ikke har vært i stand til å bevise at bagasjen faktisk var over den tillatte størrelse eller vekt for passasjerene som klaget.

Norwegian fikk også kritikk fra Justervesenet, som ba Avinor ta affære fordi de mente Norwegian hadde brukt ulovlige bagasjevekter for å kreve inn gebyr for overvekt på bagasje.

Men ifølge Flysmart24.no, har Norwegian nå bestemt seg for at de ikke vil etterkomme vedtaket i Transportklagenemnda.

Uenige i vedtaket

Flysmart24 skriver at Norwegian vurdert beslutningen i nemnda, og konkludert med at de er prinsipielt uenig i vedtaket og begrunnelsen, og sier at de nekter å refundere noe som helst.

Vedtak i Transportklagenemnda er ikke juridisk bindende, men det har vært vanlig praksis av selskapene å følge beslutningene i nemnda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer