INNREISEFORBUD

Norwegian og SAS flyr som normalt til USA torsdag

Flyselskapene Norwegian og SAS hadde torsdag morgen ingen umiddelbar reaksjon på USAs innreiseforbud fra Europa.

INNREISEFORBUD: USA har innført innreiseforbud på enkelte flyvninger fra Europa, men SAS og Norwegian flyr som normalt torsdag. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
INNREISEFORBUD: USA har innført innreiseforbud på enkelte flyvninger fra Europa, men SAS og Norwegian flyr som normalt torsdag. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag norsk tid innførte USAs president Donald Trump et innreiseforbud for utenlandske statsborgere som har vært i Schengen-området i løpet av de siste to ukene. Reisende fra Europa stoppes i 30 dager for å begrense koronasmitten, og forbudet gjelder fra lørdag.

SAS flyr som planlagt til og fra USA torsdag 12. mars og fredag 13. mars fra Oslo, København og Stockholm. Det er ennå ikke besluttet hva som skjer videre fremover.

– Det er mange passasjerer som kontakter oss nå, og vi forstår at mange opplever situasjonen som uavklart, skriver pressesjef John Eckhoff i en pressemelding.

Sterkt preget

SAS oppfordrer reisende til å lytte til myndighetenes råd og anbefalinger og følge med på nettsiden , som oppdateres jevnlig.

– SAS følger situasjonen fortløpende og vil holde berørte passasjerer oppdatert om eventuelle endringer og kanselleringer.

Både SAS og Norwegian er sterkt preget av koronakrisen og har kansellert henholdsvis 2.000 og 3.000 flyavganger i tiden framover.

Norwegian stuper

Norwegian-aksjen har fått hard medfart på børsen de siste ukene. Etter et fall på 15 prosent onsdag fortsatte nedturen torsdag. I 11-tiden var aksjen ned 20 prosent på børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.