London:

Norwegian-passasjerer rammes

Smitteutbruddet på Gatwick i London gir kanselleringer og forsinkelser i Skandinavia. Oslo-reisende kan rammes, opplyser Norwegian.

FÅR RINGVIRKNINGER: Gatwick-ansatte er rammet av coronautbrudd. Her fra Gatwick. Foto: Gareth Fuller / Pa Photos / NTB
FÅR RINGVIRKNINGER: Gatwick-ansatte er rammet av coronautbrudd. Her fra Gatwick. Foto: Gareth Fuller / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et utbrudd av coronasmitte på Gatwick flyplass i London har ført til stor personalmangel.

Det vil gi kanselleringer og forsinkelser også i Skandinavia, opplyser Norwegian.

- Vi pålegges å redusere aktiviteten vår. Det vil bli omtrent to kanselleringer totalt om dagen de nærmeste dagene, sier Norwegians pressevakt Eline Skari til Dagbladet tirsdag.

Kan ramme Oslo-reisende

Det vil fra og med onsdag bli avlysninger på rutene mellom London og Oslo, København og Stockholm. Hvor mange Oslo-ruter som rammes er usikkert, og det kan være snakk om null, ifølge flyselskapet.

- Vi vil gi kundene beskjed så snart vi har kabalen klar. Målet er at dette skal få så få konsekvenser for kundene som mulig, sier Skari.

Beklager

Hver tredje ansatt i Gatwicks flygekontrolltjeneste skal være smittet.

London-flyplassen har derfor satt et tak på 800 flyginger per dag, fram til søndag.

Totalt 164 flyginger fra Gatwick vil bli kansellert.

- London Gatwick vil oppriktig be om unnskyldning til alle passasjerer som har blitt påvirket av disse restriksjonene, sier administrerende direktør Stewart Wingate ved London Gatwick.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer