Norwegian flybilletter

Norwegian-reisen blir billigere med hotell inkludert

Billigere å kjøpe ruteflybilletten fra charterselskapet enn fra flyselskapet selv.

BILLIGERE HOS CHARTERSELSKAPET: Vi fant billigere flybilletter med Norwegian ved å bestille flyreisen fra charterselskapet Tyrkiareiser. Til og med reise med en uke på hotell var billigere enn kun flyreisen fra Norwegian. Og ja, alle prisene var med samme Norwegian-flyvning, fra Oslo til Antalya i Tyrkia. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
BILLIGERE HOS CHARTERSELSKAPET: Vi fant billigere flybilletter med Norwegian ved å bestille flyreisen fra charterselskapet Tyrkiareiser. Til og med reise med en uke på hotell var billigere enn kun flyreisen fra Norwegian. Og ja, alle prisene var med samme Norwegian-flyvning, fra Oslo til Antalya i Tyrkia. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss vet at det kan være penger å spare på å sjekke prisene hos flere når man skal kjøpe en flybillett:

Det kan være prisforskjeller både mellom ulike flyselskaper som flyr på samme strekning – og mellom ulike reisebyråer.

Men visste du at det kan være billigere å bestille en pakkereise med hotell inkludert, framfor å kjøpe kun flybilletten?

Eller at det kan være billigere å kjøpe flybilletten hos et charterselskap framfor hos flyselskapet selv?

Når Dinside sjekker prisene hos Norwegian og charterselskapet Tyrkiareiser, får vi fly på samme flyging med Norwegian for 3.597 kroner ved å bestille billetten hos Tyrkiareiser – mens Norwegian skal ha 5.153 kroner for en billett på samme flyging.

Og: For 4.897 kroner får vi ei uke på hotell inkludert!

– Synes det er merkelig at Norwegian er dyrere

- NOE SOM IKKE STEMMER: Cinar Simsek skulle bestille flyreise til Antalya og fant ut at han måtte betale 4.353 kroner for kun flybilletter tur-retur med Norwegian - mens han fikk fly på det samme Norwegian-flyet OG hotell i en uke inkludert, for 4.132 kroner med Tyrkiareiser.
- NOE SOM IKKE STEMMER: Cinar Simsek skulle bestille flyreise til Antalya og fant ut at han måtte betale 4.353 kroner for kun flybilletter tur-retur med Norwegian - mens han fikk fly på det samme Norwegian-flyet OG hotell i en uke inkludert, for 4.132 kroner med Tyrkiareiser. Vis mer

Det fikk Cinar Simsek erfare, da han skulle bestille en reise til Antalya i Tyrkia:

– Forsøker å bestille billetter hos Norwegian for 1 uke til Tyrkia. Jeg syns det er merkelig at man får dyrere billetter hos Norwegian enn hos Tyrkiareiser, som er et charterselskap. Selskapet bruker Norwegians flyginger til Antalya. Jeg får da billigere billetter, inkludert hotellopphold, i samme periode! skriver Cinar Simsek i en e-post til Dinside.

Mye billigere å kjøpe «kun fly» hos charterselskapet

Da Dinside sjekker prisene hos Tyrkiareiser og Norwegian, finner vi at det i tre av tre tilfeller er billigere å kjøpe kun flybilletter hos charterselskapet Tyrkiareiser, enn å bestille plass på samme flyging direkte fra flyselskapet selv.

Og dessuten - fra charterselskapet er innsjekket bagasje inkludert i prisen. I ett av tre tilfeller er det til og med billigere å bestille en pakke med fly og hotell inkludert.

Og ja: Flyreisen er med nøyaktig samme flyging med Norwegian i alle priseksemplene.

Her kan du selv se prisene:

21-28.april 28.april-5.mai 12-19.mai
Norwegian415351535153
Tyrkiareiser pakkereise489748975697
Tyrkiareiser "kun fly"359735973697

Tabellen viser prisene for flyging på ruten Oslo-Antalya. Alle prisene er tur/retur for en voksen. Prisen i kolonnen for pakkereise er inkludert fly og billigste hotell i ei uke. Alle prisene er innhentet 9. april 2018.

Som du kan se av tabellen:

  • I ett av tilfellene er det 256 kroner billigere med fly og hotell inkludert, enn om du bestiller kun flybillett hos Norwegian
  • I alle tilfellene er det billigst å bestille flyreisen som «kun fly» fra Tyrkiareiser: Den største prisforskjellen mellom Norwegian og flybilletten fra Tyrkiareiser er på 1.556 kroner – altså er det over 40 prosent dyrere å bestille direkte fra Norwegian.
ANTALYA: Mange nordmenn har feriert i Antalya - og etter en periode da Tyrkia ikke var fullt så attraktivt for nordmenn på sydenferie, så har det startet å ta seg opp igjen på popularitetslista. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ANTALYA: Mange nordmenn har feriert i Antalya - og etter en periode da Tyrkia ikke var fullt så attraktivt for nordmenn på sydenferie, så har det startet å ta seg opp igjen på popularitetslista. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer

– Svært sjelden at dette skjer

Astrid Mannion-Gibson, talsperson hos Norwegian, forklarer overfor Dinside at grunnen til prisforskjellen her er at Tyrkiareiser har kjøpt opp et antall seter som de nå selger, til en pris de selv bestemmer.

– Det som har skjedd her, er at Tyrkiareiser for ei tid tilbake har kjøpt et antall seter hos Norwegian for videresalg. De står selvsagt fritt til å prise disse setene som de vil og hvorfor prisen er lavere enn hos oss må Tyrkiareiser svare på. Men det er ekstremt sjelden at dette skjer; i utgangspunktet skal vi være billigst, sier Mannion-Gibson til Dinside.

– Jeg kan også legge til at avtaler som denne med Tyrkiareiser utgjør en veldig liten del av Norwegian sitt totale salg, fortsetter hun.

NORWEGIAN HAR AVTALE MED FLERE CHARTERSELSKAPER: Det er vanlig at ruteflyselskapene har avtaler med flere charterselskap, så også Norwegian. Foto: Norwegian
NORWEGIAN HAR AVTALE MED FLERE CHARTERSELSKAPER: Det er vanlig at ruteflyselskapene har avtaler med flere charterselskap, så også Norwegian. Foto: Norwegian Vis mer

Ulike avtaler og varierende priser

Anders Lindström, pressekontakt i Tyrkiareiser, bekrefter overfor Dinside at det kan skje at deres billetter er billigere enn flyselskapets. Men han understreker at det også kan være omvendt, at deres billetter er dyrere enn flyselskapets.

- PRISENE VARIERER: Anders Lindström i Tyrkiareiser sier til Dinside at prisene varierer hele tiden, og at det er muligheter for kupp om man holder seg oppdatert på prisene. Foto: Tyrkiareiser
- PRISENE VARIERER: Anders Lindström i Tyrkiareiser sier til Dinside at prisene varierer hele tiden, og at det er muligheter for kupp om man holder seg oppdatert på prisene. Foto: Tyrkiareiser Vis mer

– Det er snakk om tilbud og etterspørsel og prisene er i stadig endring; de går opp og ned hele tiden. De avhenger av etterspørsel, av været, av skoleferie eller av om det plutselig er solgt inn en stor gruppe på en flyging, sier Lindström.

Han forklarer at de og andre som selger pakkereiser har flere typer avtaler med ulike flyselskaper.

– Det finnes ulike typer avtaler: Man kan få tilgang til et visst antall seter; man kan betale kun for de setene man selger; man kan kjøpe et visst antall og da er man bundet til å betale for dem – det varierer, sier han.

– Det kan være at de har solgt ut sine seter – og da vil den plassen som de har igjen, gå opp i pris. Men hvis vi har mange seter igjen, vil disse kunne være priset lavere, forklarer Lindström.

– Det finnes gode muligheter for å gjøre kupp som kunde, om man holder seg informert om priser. Har du flaks, kan du gjøre et kupp, sier Lindström til Dinside.

Pakkereiser og flyselskaper

Mange av charterselskapene kjøper flytjenester fra de store flyselskapene. Noen av de veldig store charterselskapene, som TUI, Ving og Apollo, har egne charterflyselskaper som eksempelvis TUI fly, Thomas Cook og Novair.

Men charterselskapene kjøper også flytjenester fra ordinære flyselskaper som for eksempel Norwegian og SAS - enten ved at flyselskapet leier ut hele fly for avtalte flyvninger eller at pakkereisebyrået kjøper flyseter på ordinære ruteflyvninger.

Når det gjelder priseksemplene vi her viser, er det sistnevnte løsning som er brukt, og passasjerene flyr med samme flyvning uansett om de kjøper billetten fra Norwegian aller Tyrkiareiser.

Bagasjen inkludert hos charterselskapet

En ekstra bonus utover de store prisforskjellene på flybilletten er at bagasjen er inkludert i billettprisen dersom du kjøper billetten via charterselskapet.

Anders Lindström i Tyrkiareiser bekrefter overfor Dinside at 20 kilo innsjekket bagasje og 10 kilo håndbagasje er inkludert i billettprisen hos dem.

Kjøper du flybilletten fra Norwegian direkte, er 10 kilo håndbagasje inkludert i de billigste billettene – men vil du ha med innsjekket bagasje så må du betale for det dersom du har billigste billettkategori.

Bagasjegebyret vil avhenge av hvor du flyr, men for eksempel er prisen for ett innsjekket kolli på inntil 20 kilo, 300 kroner i lavsesong og 400 kroner i høysesong, på strekningen Oslo-Antalya (priser én vei).

Setereservasjon og eventuell servering må du imidlertid betale Norwegians takster for, uansett hvor du bestiller billetten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer