Norwegian venter fortsatt med innføring av munnbind

Norwegian har foreløpig ingen planer om å innføre påbud om bruk av munnbind om bord i sine fly, tross anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter.

MUNNBIND: SAS har innført påbud om ansiktsmaske, men både Widerøe og Norwegian avventer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MUNNBIND: SAS har innført påbud om ansiktsmaske, men både Widerøe og Norwegian avventer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18. mai sa både SAS og Norwegian at de ville innføre påbud om bruk av munnbind, men Norwegian snudde raskt og ombestemte seg, mens SAS krever at passasjerer som skal fly med selskapet, skal ha munnbind på seg.

20. mai anbefalte europeiske luftfartsmyndigheter bruk av munnbind, men Norwegian følger foreløpig norske råd, skriver Bergens Tidende.

– Vi avventer oppdatert anbefaling fra norske myndigheter, opplyser Norwegians informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til avisen.

Han peker på at Norwegian nå kun flyr innenlandsruter og dermed forholder seg til norske myndigheters veiledninger. Helsedirektoratet har vært klar på at effekten av bruk av munnbind er usikker, og det er derfor ikke noe norsk påbud.

Direktoratet mener imidlertid at hvis det innføres et påbud, så er det flyselskapene selv som må kjøpe inn munnbind for å tilby dette til sine passasjerer.

Avventer

Widerøe har heller ikke innført om påbud om munnbind, men kun på innenriksreiser.

- Widerøe vil inntil videre følge de råd som norske helsemyndigheter har kommet med når det gjelder smittevern om bord på fly. Disse rådene inkluderer ikke munnbind, uttalte Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, 20. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer