Norwegian vil leie inn erstatningsfly

Boeing har varslet om mulig forsinkelse av Norwegians Dreamlinere. Nå vil Norwegian iverksette nødplan: Leasing av erstatningsfly.

KAN BLI FORSINKET: Norwegian har fått beskjed fra Boeing-fabrikken om at Dreamlinerne kan bli forsinket. På bakgrunn av dette, vil Norwegian starte arbeidet med å lease fly - for å sikre at avgangene skal kunne gå som planlagt. Dersom du ikke vil fly med et annet fly enn Dreamlineren, kan du uten omkostninger flytte reisen din fram i tid. Foto: Per Ervland
KAN BLI FORSINKET: Norwegian har fått beskjed fra Boeing-fabrikken om at Dreamlinerne kan bli forsinket. På bakgrunn av dette, vil Norwegian starte arbeidet med å lease fly - for å sikre at avgangene skal kunne gå som planlagt. Dersom du ikke vil fly med et annet fly enn Dreamlineren, kan du uten omkostninger flytte reisen din fram i tid. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter den siste tidens problemer med Boeings nye Dreamlinere, har det versert diverse spekulasjoner om hva Norwegian vil gjøre dersom det skulle komme til at flyleveransen som blir forsinket. Norwegians Dreamlinere skal etter planen leveres i slutten av april.

Da DinSide snakket med Norwegians informasjonssjef for tidligere denne uken, ville hun ikke snakke om hvilke mulige nødplaner selskapet vurderer, og hun sa til DinSide at de da ikke hadde fått noen indikasjoner på at det ville komme en forsinkelse.

– Vi har til hensikt å fly, og enn så lenge har vi til hensikt å fly Dreamliner, sa kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til DinSide onsdag denne uka.

Nå har imidlertid meldingene om en mulig forsinkelse, kommet fra Boeing-fabrikken.

Din mening

Ville du følt deg lurt dersom du hadde bestilt reise med Dreamliner, og måtte fly med en annen flytype? (Avsluttet)
Nei, det er det samme hvilket fly jeg flyr med(37%) 391
Ja, men jeg ville fremdeles tatt turen som planlagt(33%) 357
Ja, da ville jeg flyttet reisen (26%) 283
Ingen mening(4%) 38
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dette er forsinket

Boeing har varslet om en mulig forsinkelse på leveransen av Norwegians første 787 Dreamliner som etter opprinnelig plan skal komme i april. Også den neste leveransen i juni kan bli berørt. Det innebærer at Norwegian vil sikre erstatningsfly til rutene mellom New York og Bangkok når flyvningene starter opp. Den første flyvningen skal etter planen gå 30. mai.

Det ble fullstendig kaos og serveren til Norwegian gikk ned, da selskapet la ut billettene til New York-flyvningene. De laveste prisene var på 999 kroner én vei.

Vil lease fly

Da DinSide snakket med Skånvik onsdag, skisserte hun flere mulige alternativer som kan benyttes i slike situasjoner som man nå kan stå ovenfor. Hun nevnte omfordeling av egen flyflåte, innleie av fly, eller å kjøpe billetter med andre selskaper.

Hun ville da ikke kommentere hvilken av disse løsningene som ville være aktuelle dersom en forsinkelse skulle oppstå.

Nå går imidlertid selskapet ut med nødløsningen: De vil inngå avtale med et leasingselskap som kan operere langdistanserutene dersom Dreamlineren blir forsinket.

Boeing har ifølge Norwegian ikke gitt noen ny leveransedato eller skriftlig bekreftelse på en eventuell forsinkelse. For å være på den sikre siden melder Norwegian at de likevel vil inngå avtale om innleie av langdistansefly for en periode på inntil tre måneder.

Forstår at passasjerer kan bli skuffet

Selskapet er i kontakt med flere europeiske operatører som flyr langdistanse. Det er ikke avgjort hvilket selskap som i så fall skal operere rutene. Alle passasjerer som har bestilt billetter vil få mer detaljert informasjon om flyvningene så snart dette er avklart.

– Jeg har stor forståelse for at kundene våre som har sett frem til å fly Dreamlineren de første ukene er skuffet over denne nye beskjeden. En eventuell forsinkelse er utenfor vår kontroll, og overfor alle våre passasjerer må vi sterkt beklage at Dreamlineren kanskje ikke er klar til oppstart. Vi skal imidlertid fly våre passasjerer direkte til og fra New York og Bangkok til tross for dette, og ellers gjøre det vi kan for at de skal få en god reise. Vi vil også gi kundene mulighet til å flytte reisen sin kostnadsfritt frem i tid, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Norwegians to første Dreamlinere er eid av leasingselskapet International Lease Finance Corporation (ILFC). ILFC er et av verdens største leasingselskaper og er basert i California, USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer