Norwich

Kjent katedral, og god tilgang på naturopplevelser i tillegg til shopping og museer.

Publisert
Sist oppdatert

Norwich var en Englands største byer i middelalderen, og er i dag hovedsetet i East Anglia, som distriktet heter. Byen er kjent for sine mange middelalderbygninger, kanskje spesielt for katedralen, som er den største klosterkirken i England, og har det andre høyeste spiret i landet.

Byen har 172.000 innbyggere.

Se og gjøre

KatedralenKatedralen er bygget i tidsrommet 1096 til 1145, og er altså av de største i landet. Her er det flotte utsmykninger og store arealer.

Norwich Castle Museum & Art GalleryOgså dette byggverket er av normansk arkitektur, og har stått slik det er i dag siden 1100-tallet. Her erdet flere attraksjoner og utstillinger, blant annet verdens største tekanne-samling!

ShoppingGode muligherter for shopping også i Norwich. Her er det handlegater, shoppingsentre som er åpne sju dager i uka, og et utendørs marked som er åpent seks dager i uka.

DinosaurerDu trenger altspå ikke dra tilbake til framtiden som Michael J. Fox gjord ei sin tid, men du kan ta en tur til dinosaurparken som ligger cirka 15 kilometer utenfor Norwich. Her er det dinosaurløyper, lekeområder, "hemmelig" dyrehage mm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer