Nostalgisk reise

Denne nostalgiklassikeren kommer du ikke utenom når du planlegger kjøreturen.

Publisert

Den strekker seg fra Chicago til St. Monica, Los Angeles og er 3.917 km. Ruta sveiper Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona før den når California.

Route 66s norske fanclub, Norwegian Route 66 Association, forteller at veien ble til på 1920-tallet. Man ønsket å knytte sammen øst med vest, og samle hestetråkkene som pionerene fra det ville vesten ferdet langs, til ett. På 1930-tallet bosatte mange amerikanere seg langs Route 66 drevet vestover som følge av tørke. Dette skrev Steinbeck om i romanen Vredens druer. Nat King Coles Get your Kicks on Route 66 handler også om dette fenomenet. Siden har strekningen vært nedleggingstruet som følge av nye veitiltak. Imidlertid har dette blitt motarbeidet av lokalbefolkningen langs ruten og siden åttitallet er veien skiltet som Historic Route 66.

Norwegian Route 66 Association arrangerer også turer, og er godt oppdatert på denne strekningen.

Amerikanerne selv er ikke spesielt opptatt av denne reiseruten. Tvert i mot synes de at denne løypa er litt kitchy med sine glorete souvernirbutikker og moteller. Imidlertid er det stor spennvidde i utvalget av opplevelser og naturen er mangfoldig; Her får du med deg voldsomme Gran Canyon, endeløse maisåkre og ørkenstrekninger. Du opplever storbyene Chicago og Los Angeles, sjarmerende småbyer og vill-vest-gullgruverbyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer