Nøtteliten på menyen

Et kjent hotell i England serverer ekorn som forrett.

Publisert
Sist oppdatert

The Famous Wild Boar Hotel i The Lake District i England har satt ekorn-wraps på sin forrettmeny.

Flere gjester har allerede smakt på ekornet, og melder tilbake at det smaker "ganske godt, nesten som kanin,", skriver den britiske avisen The Guardian.

- Våre gjester ser ut til å like dem, sa hotellsjef Andy Lemm, som kunne fortelle at det er det grå ekornet som står på menyen.

- Vi har røde ekorn her, men de grå er overalt. Hvis vi får tak i nok grå ekorn og en passende oppskrift, ser jeg ingen grunn til ikke å putte dem på menyen som hovderett.

Vil redde de røde

De røde ekornene, som er de som opprinnelig hører til i Storbritannia, har møtt sterk konkurranse fra de importerte nord-amerikanske grå ekornene, som nesten betraktes som plagsomme rotter eller duer, fordi de går i søpla til folk.

Ideen om å servere grå ekorn som mat kom fra Lord Redesdale Red Squirrels Protection Partnership, en organisasjon som spesialiserer seg på å fange og ta livet av de grå ekornene for å redde den røde ekornbestanden.

The Famous Wild Boar Hotel er ikke det eneste etablissementet som serverer ekorn. Restauranten St John i London har tilbudt sine gjester stekt ekorn og ekornleverpaté.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer