Notting Hill Carnival 2003

Notting Hill Carnival er Londons svar på karnevalet i Rio. I løpet av en helg forvandles bydelen til et virvar av farger, lyd, lukter, smaker og – ikke minst – mennesker. Tekst og bilder av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden folketomt i Notting Hill, og særlig ikke i helgene hvor middelaldrende japanere og amerikanere valfarter til Portobello Road for å ta en titt på antikviteter og sølvtøy. Kanskje har de sett filmen Notting Hill, lar seg rive med av stemningen, blir litt smågærne og kjøper med seg en gammel skinnjakke eller bootleg CD også.

Men Notting Hill er ikke bare en trendy bydel med søte hus (til skyhøye priser) hvor Londons rike bohemer, modeller og skuespillere bor. Notting Hill er bydelen de svarte innvandrere fra Karibien slo seg ned i da de kom til London på 1950-tallet. Og Notting Hill Carnival er deres karneval.

Skroll ned for mer.Det første karnevalet ble arrangert i 1964 for å feire de karibiske immigrantenes felles kultur, og selvfølgelig lage en fest for barna. Siden den spede begynnelsen for nesten 40 år siden har karnevalet utviklet seg til å bli en kjempebegivenhet i London. Den siste helgen i august blir hele Notting Hill avstengt for trafikk for å gjøre plass til karnevalsprosesjonen. Den viktigste dagen er mandagen, som er en Bank Holiday, når hundretusener av mennesker toger inn i bydelen for å ta del i moroa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer