Nürnberg

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: Nærmere 500.000 innbyggere, med forsteder 1,02 millioner.Fotballstadion: Frankenstadion med sitteplass til rundt 37.000 tilskuere.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

Noen av de mest kjente turistattraksjonene i Nürnberg er Kaiserburg med Kaiserburgmuseum, Germanisches Nationalmuseum, Neues Museum (Staatliches Museum für Kunst und Design in Nürnberg), Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände, Albrecht-Dürer-Haus, DB-Museum und Museum für Kommunikation.

Kunst og design

I Neues Museum - Staatliches Museum für Kunst und Design - kan du beundre 1.200 kvadratmeter med samtidskunst, 1.100 kvadratmeter med design, og 700 kvadratmeter med vekslende utstillinger. Her er malerier, fotografier, videoer og installasjoner.

Adresse: Luitpoldstr. 5, Nürnberg.På nett: Neues Muesum

Togfans

I DB Museum på Verkehrsmuseum kan togfrelste få tilfredsstilt det meste av vitebegjær hva gjelder jernbaner og jernbanehistorie. Museet ble åpnet i 1899, og er Tysklands eldste jernbanemuseum. I tillegg til historikk, er det også en "jernbaneopplevelsesverden" med blant annet en kjøresimulator. Her er 40 skinnekjøretøy, modellsamling mm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer