NSB varsler buss for tog sommer 2019

- NSB burde kompensere med billigere månedskort

NSB vil ikke senke prisene for reisende med buss for tog i sommer. Prisene økes i stedet fra 1. februar.

NOK EN SOMMER MED BUSS FOR TOG: Forbrukerrådet mener NSB burde kompensere forbrukerne med billigere månedskort i den planlagte perioden med buss for tog i sommer, men NSB mener at forbrukerne skal betale det samme fordi de får et tilbud i alternativ transport. Foto: NTB scanpix
NOK EN SOMMER MED BUSS FOR TOG: Forbrukerrådet mener NSB burde kompensere forbrukerne med billigere månedskort i den planlagte perioden med buss for tog i sommer, men NSB mener at forbrukerne skal betale det samme fordi de får et tilbud i alternativ transport. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ruter økte prisene på kollektivtransport fra 27. januar, og de fleste kollektivselskapene i landet har nå gjort den årlige prisjusteringen - som i de fleste tilfellene handler om en prisøkning for kollektivreisende.

Fredag 1. februar øker også NSB prisene med 2,7 prosent.

Samtidig har de allerede meldt at NSB-kunder også i sommer må belage seg på lengre perioder med buss for tog, og har uttalt at dette vil bety at folk må beregne ekstra tid på reisen.

Men selv om tilbudet blir dårligere i form av at det tar lengre tid og reisende må belage seg på å foreta flere bytter mellom busser og tog, vil ikke NSB gjøre noe med prisene i perioden med buss for tog.

- Folk får et tilbud, derfor gjør vi ikke noe med prisene

- Vi forstår at dette spørsmålet kommer, når en ser omfanget av arbeidene som skal gjøres i sommer. Så er det også slik at Bane NOR gjennom året utfører arbeid på togstrekninger rundt om i landet. Og ut fra dette har vi de samme løsningene for alle reisende, både vår, vinter, høst og sommer. Vi setter også opp alternativ transport og informerer om dette, slik at de reisende får mulighet til å gjøre tilpasninger. Derfor gjør vi ikke noe med prisene, fordi folk får et tilbud, selv om det ikke er det samme som å kjøre tog, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i NSB Persontog til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer