NSB legger om rutetidene

Omfattende endringer av togenes rutetider fra søndag 9. desember.

Skal du kjøre tog de nærmeste dagene, bør du sjekke rutetidene nøye. NSB legger om svært mange ruter fra 9. desember. Foto: Brynjulf Blix
Skal du kjøre tog de nærmeste dagene, bør du sjekke rutetidene nøye. NSB legger om svært mange ruter fra 9. desember. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 9. desember gjennomfører NSB sin største ruteendring noensinne. Da legger de om de aller fleste av sine rutetider, som etter planen skal gi flere avganger til de reisende.

Skal du ta toget til jobb mandag morgen, lønner det seg derfor å ta en kikk på de nye rutetidene.

Flest endringer på Østlandet

Ifølge NSB.no skjer de største endringene på Østlandet, og det er de som reiser på strekningen Drammen – Lillestrøm – Romerike som vil oppleve de største omleggingene av rutetidene.

Kommunikasjonsrådgiver i NSB Liv Eggebø, sier til DinSide at de har gjort alle forberedelser som kan gjøres for alt skal gå etter planen når de nye rutene blir gjeldende.

– Det er en omfattende ruteendring, og det er ikke mulig å teste den nye rutemodellen reelt før den trer i kraft. Derfor kan vi ikke utstede noe garanti for at det ikke vil oppstå uforutsette hendelser, sier Eggebø.

Hun påpeker at de er så godt forberedt som de kan være, men ønsker å være tydelige på at det kan oppstå enkelte forsinkelser.

Eggebø tipser også om å sjekke om toget er i rute i sanntidsinformasjonen på nettsidene eller i NSBs app.

Les også: Du kan få trøbbel med togbilletten når du kjøper ny telefon

Negativt for noen

Med den nye ruteplanen skal kundene få flere tog i den såkalte kjernetiden, som er mellom 7-23 på hverdager, 8–18 på lørdager og 13–19 på søndager.

Og mens noen vil oppleve små endringer, vil andre oppleve negative effekter av omleggingen. Blant annet er det noen holdeplasser som er sløyfet eller får redusert frekvens.

I forbindelse med ruteomlegging innfører NSB også linjenummer på sine strekninger, som består av en bokstav og et tall. R står for regiontog og L for lokaltog. Ett-sifret tall i linjenummeret betyr at toget stopper på alle stasjoner, mens to-sifret tall betyr at toget ikke stopper på alle stasjoner på den aktuelle linjen.

Les også: Husk passet selv om du bare skal en snartur til Sverige!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer