Togpriser

NSB setter ned prisene – men ikke for alle

Og kutter familierabatt.

ØKER GRENSEN, MEN KUTTER RABATT: Barn og ungdom får 50 prosent på togreisen til de fyller 18 år. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
ØKER GRENSEN, MEN KUTTER RABATT: Barn og ungdom får 50 prosent på togreisen til de fyller 18 år. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jernbanedirektoratet og NSB har kommet til enighet rundt aldersgrenser for barn som reiser med toget. Tidligere kunne barn reise gratis frem til de fyller fire år, men fra 27. januar økes grensen,

Fra og med den datoen kan barn reise gratis med NSB til den dagen de fyller seks år, opplyser Jernbanedirektoratet som også har valgt å øke grensen på barnerabatten.

Barn og ungdom får 50 prosent rabatt på toget til den dagen de fyller 18 år, tidligere var grensen på 16 år.

- Gjennom lavere billettpriser for barn og ungdom vil vi bidra til at unge tidlig etablerer gode kollektive reisevaner som de vil ta med seg videre som voksne, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik i en pressemelding.

Samtidig blir det kjent at NSB kutter familierabattten der en voksen med fullprisbillett eller kundekort kan ta med seg et barn på inntil 16 år, gratis. Fra 27. januar forsvinner dette tilbudet.

– Vi vil verken tjene eller spare voldsomt mye på dette, fordi vi samtidig utvider aldersgrensene for barn som reiser gratis eller får rabatt, uttalte kommunikasjonssjef Gina Scholz i NSB til Dagsavisen.

Fjerningen av familierabatten vil først og fremst føles utenfor Oslo-området. Der gir samarbeidet med kollektivselskapet Ruter mulighet for alle over 18 år å ta med inntil fire barn under 16 år gratis i helger og på offentlige helligdager.

Flere endringer

NSB er ikke alene om å tilby gratis og rabatterte reiser for barn og ungdom. Hos flytoget reiser alle barn under 16 år i følge med en person over 16 år, gratis, og barna kan reise billettløst.

I tillegg får ungdom til og med 20 år 50 prosent rabatt ved fremvisning av gyldig legitimasjon.

På Ruters linjenett i dag reiser barn under fire år gratis, mens barn mellom 4 og 15 år betaler barnepris. Dette endres fra 27. januar og da reiser barn under seks år gratis, og barnebilletten skal gjelde til fylte 18 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer