Togpriser

NSB setter ned prisene – men ikke for alle

Og kutter familierabatt.

ØKER GRENSEN, MEN KUTTER RABATT: Barn og ungdom får 50 prosent på togreisen til de fyller 18 år. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
ØKER GRENSEN, MEN KUTTER RABATT: Barn og ungdom får 50 prosent på togreisen til de fyller 18 år. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jernbanedirektoratet og NSB har kommet til enighet rundt aldersgrenser for barn som reiser med toget. Tidligere kunne barn reise gratis frem til de fyller fire år, men fra 27. januar økes grensen,

Fra og med den datoen kan barn reise gratis med NSB til den dagen de fyller seks år, opplyser Jernbanedirektoratet som også har valgt å øke grensen på barnerabatten.

Barn og ungdom får 50 prosent rabatt på toget til den dagen de fyller 18 år, tidligere var grensen på 16 år.

- Gjennom lavere billettpriser for barn og ungdom vil vi bidra til at unge tidlig etablerer gode kollektive reisevaner som de vil ta med seg videre som voksne, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik i en pressemelding.

Samtidig blir det kjent at NSB kutter familierabattten der en voksen med fullprisbillett eller kundekort kan ta med seg et barn på inntil 16 år, gratis. Fra 27. januar forsvinner dette tilbudet.

– Vi vil verken tjene eller spare voldsomt mye på dette, fordi vi samtidig utvider aldersgrensene for barn som reiser gratis eller får rabatt, uttalte kommunikasjonssjef Gina Scholz i NSB til Dagsavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer